Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 12:58

Μεσσηνία: Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές με λεία άνω των 27.000 ευρώ - Τρεις συλλήψεις

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές με λεία άνω των 27.000 ευρώ - Τρεις συλλήψεις

Πάνω από 27.000 ευρώ ήταν το περιουσιακό όφελος, που είχαν αποκομίσει από την δράση τους μέλη ομάδας, που "χτυπούσε" σπίτια στη Μεσσηνία.

Σήμερα το πρωί έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας έγινε έρευνα σε καταυλισμό Ρομά στην Ασπροπουλιά, όπου συνελήφθησαν ένας 35χρονος και ένας 36χρονος ως μέλη της ομάδας, που έμπαιναν σε σπίτια, καθώς και μία 36χρονη στο παράπηγμα της οποίας βρέθηκαν ένα περίστροφο και 18 κυνηγετικά φυσίγγια. 

Οι δύο πρώτοι συλληφθέντες, μαζί με έναν 34χρονο και έναν 19χρονο που αναζητούνται, έχουν εμπλοκή σε τουλάχιστον 4 κλοπές σε σπίτια στη Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα: 

- Στις 24 Οκτωβρίου στην Κυπαρισσία εισέβαλαν σε ισόγεια κατοικία από το παράθυρο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και χρυσαφικά συνολικής αξίας 1.500 ευρώ

- Στις 2 Νοεμβρίου παραβίασαν πόρτα σπιτιού στα Φιλιατρά και αφαίρεσαν το ποσό των 26.500 ευρώ.

- Στις 4 Νοεμβρίου στη Λογγά παραβίασαν πόρτα ισόγειας κατοικίας αφαιρώντας ηχεία και έναν ενισχυτή αξίας 800 ευρώ και έπειτα αναρριχήθηκαν και στον α' όροφο και άρπαξαν μία ηλεκτρική κιθάρα.

Κατά την διάρκεια της έρευνας επιπλέον στην κατοχή τους βρέθηκε και το ποσό των 640 ευρώ ενώ κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κλοπής και της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμα δύο άτομα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


NEWSLETTER