Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 11:40

Μεσσηνία: Δύο συλλήψεις για διακίνηση χασίς στην Θουρία

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Δύο συλλήψεις για διακίνηση χασίς στην Θουρία

Δύο Ελληνες, 49 και 62 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας την Τετάρτη στη Θουρία για διακίνηση χασίς.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι από τον περασμένο Μάρτιο και μέχρι τη σύλληψή τους είχαν διακινήσει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας ποσότητες χασίς με κέρδος 15.000 ευρώ. Χθες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα για να τους αποδώσει κατηγορίες και ο 62χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια το Σάββατο, ενώ ο 49χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 62χρονος είχε μάλιστα καταδικαστεί ξανά για διακίνηση ναρκωτικών το 2016 και είχε αποφυλακιστεί με διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, με τον όρο να δίνει το "παρών" στο αστυνομικό τμήμα. Αλλά και ο 49χρονος είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη, καθώς προέκυψε πως σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, για φοροδιαφυγή. Χθες, για να μην οδηγηθεί στη φυλακή ως φυγόποινος, έκανε δοσοποίηση της ποινής.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 25 άτομα οι οποίοι φέρονται ότι προμηθεύονταν χασίς από τους δύο συλληφθέντες. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δύο βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 34 γραμ., 1 ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση χασίς, 2 κινητά, 1 όχημα και 1 μοτοσυκλέτα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.


NEWSLETTER