Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 15:51

Μεσσηνία: 3 συλλήψεις στο Ασπρόχωμα για παράνομη διακίνηση τσίπουρου - Κατασχέθηκαν 4.250 λίτρα!

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: 3 συλλήψεις στο Ασπρόχωμα για παράνομη διακίνηση τσίπουρου - Κατασχέθηκαν 4.250 λίτρα!

Πάνω από 4.250 λίτρα τσίπουρου κατέσχεσε η Ασφάλεια Καλαμάτας κατά την σύλληψη τριών ατόμων στο Ασπρόχωμα για παράνομη διακίνηση οινοπνευματωδών ποτών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε συνεργασία με το Τελωνείο και το Γενικό Χημείο Καλαμάτας, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω μία 42χρονη και μία 44χρονη, να επιβαίνουν σε όχημα και να πραγματοποιούν μεταφορά οινοπνευματωδών ποτών, συνολικού βάρους 408 λίτρων, χωρίς νόμιμα παραστατικά αγοράς, κατοχής και διακίνησης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, η 46χρονη συλληφθείσα, μαζί με  έναν 42χρονο, ο οποίος συνελήφθη και έναν 34χρονο, ο οποίος αναζητείται, διατηρούσαν εταιρεία εμπορίας αλκοολούχων ποτών, όπου τουλάχιστον από τις αρχές του Νοεμβρίου του 2021 έως και χθες (29.11.2021), προμήθευαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δίχως όμως να καταβάλλουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 3.847 λίτρα, οινοπνευματωδών ποτών, σε ποικίλης χωρητικότητας συσκευασίες (φιάλες, ασκοί κτλ), τα οποία κατείχαν δίχως τα νόμιμα παραστατικά αγοράς, κατοχής και διακίνησης, ενώ κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών και δείγματα των ποτών στην Χημική Υπηρεσία για εργαστηριακές εξετάσεις, προκείμενου να διαπιστωθεί τυχόν νόθευσή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.


NEWSLETTER