Κυριακή, 19 Μαϊος 2013 22:13

Σύλληψη Αλβανών για κλοπές σε Μελιγαλά και Ανθούσα

Σύλληψη Αλβανών για κλοπές σε Μελιγαλά και Ανθούσα

Την περιοχή του Μελιγαλά είχαν ρημάξει δύο Αλβανοί, ηλικίας 29 και 20 χρονών, που συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Μελιγαλά και την Ανθούσα. Συνολικά με την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές, αντικείμενα και είδη ρουχισμού, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 12.500 ευρώ. Οι δύο συλληφθέντες διέμεναν παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του 29χρονου εκκρεμούσε και μία  καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας. 

 

Η σύλληψή τους έγινε από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, που εξιχνίασε ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα μία υπόθεση ληστείας, 11 υποθέσεις κλοπών και μία υπόθεση απόπειρας κλοπής σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο, ένα μαχαίρι, 88 φυσίγγια, 6 ναρκωτικά δισκία και διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ οι δύο Αλβανοί κατηγορούνται και για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε: Το χρονικό διάστημα από τις 16/5 το απόγευμα έως και στις 18/5 το πρωί, στην Ανθούσα, έκλεψαν από 2 σπίτια, χρυσαφικά, εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές. 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Α.Τ. Μελιγαλά μετά τη σύλληψή τους,  προέκυψε ότι είχαν διαπράξει και τις παρακάτω ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές και απόπειρα κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή:

Στις 11/4 το βράδυ, στο Κεφαλληνού Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε σπίτι Αλβανού, με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα. Στις 30/1 το πρωί, στην Ανθούσα, διέρρηξαν σπίτι κι έκλεψαν εργαλεία και είδη ρουχισμού. Στις 3/2 το απόγευμα, στην Ανθούσα, έκλεψαν από σπίτι ένα κυνηγητικό όπλο. Στις 30/3 το απόγευμα, στο Μελιγαλά διέρρηξαν σπίτι γυναίκας κι έκλεψαν χρυσαφικά, χρήματα και μία ηλεκτρονική συσκευή. Το χρονικό διάστημα από 29/3 έως και 5/4 στην Ανθούσα διέρρηξαν βοηθητικό χώρο σπιτιού και αφαίρεσαν εργαλεία. Στις 15/4 το βράδυ, στο Μελιγαλά διέρρηξαν σπίτι και αφαίρεσαν χρήματα. Στις 18/4 το βράδυ, στο Μελιγαλά Μεσσηνίας έκλεψαν χρυσαφικά από σπίτι. Στις 27/4 το βράδυ, στο Μελιγαλά έκλεψαν χρήματα από σπίτι. Το χρονικό διάστημα από 13/5 έως και 18/5 στην Ανθούσα έκλεψαν μία ηλεκτρονική συσκευή από σπίτι. Το χρονικό διάστημα από 16/5 έως και 18/5 στο ίδιο χωριό διέρρηξαν σπίτι και αφαίρεσαν εργαλεία και διάφορα αντικείμενα.

Στις 15/4 το βράδυ, στο Μελιγαλά διέρρηξαν οικία, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.