Κυριακή, 22 Μαϊος 2022 08:31

22 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

 

Ένας 39χρονος Έλληνας φέρεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας ως δράστης μίας κλοπής και μίας απόπειρας κλοπής στις 15 και 17 αντίστοιχα του μήνα, σε σπίτι στην Καλαμάτα.

Ο 39χρονος συνελήφθη την Πέμπτη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στη Μεσσηνία ενώ βρέθηκε να κατέχει μια σύριγγα με 0,9 ml ηρωίνης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και απόπειρα κλοπής. Από την αυλή και την αποθήκη του σπιτιού φέρεται να έκλεψε στις 15 αυτού του μήνα 30 κιλά χάλκινα εξαρτήματα, δύο αλυσοπρίονα αξίας 150 ευρώ και ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι αξίας 50 ευρώ. Μάλιστα φέρεται να επέστρεψε στο ίδιο σπίτι δύο μέρες μετά, οπότε αποπειράθηκε να κλέψει μια αεροκουρτίνα (συσκευή) αξίας 300 ευρώ. Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και διέφυγε.

Στη διάρκεια της προαναφερόμενης αστυνομικής επιχείρησης έγιναν συνολικά 22 συλλήψεις, και συγκεκριμένα: 8 Ελλήνων για ναρκωτικά στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν συνολικά ποσότητες χασίς συνολικού βάρους 25,1 γραμ., μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης και 2 ναρκωτικά δισκία. 4 Ελλήνων Ρομά για ρευματοκλοπή, εκ των οποίων ένας 52χρονος στο Ασπρόχωμα κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς κατείχε ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια. Για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα συνελήφθη και ένας 55χρονος στη Μεσσήνη, καθώς είχε λήξει η άδεια κατοχής του κυνηγετικού του όπλου. Επίσης, συνελήφθησαν 4 Έλληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 5 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.