Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 11:53

10 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση σε Αργολίδα και Αρκαδία

Γράφτηκε από την
10 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση σε Αργολίδα και Αρκαδία

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (24-7-2013), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 257 άτομα, εκ των οποίων 212 ήταν ημεδαποί και 45 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 265 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εξήντα πέντε (65) άτομα, από τα οποία σαράντα (40) ήταν ημεδαποί και είκοσι πέντε (25) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Τρείς (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

  • Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

  • Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για καλλιέργεια κάνναβης.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, φυτεία κάνναβης, η οποία αποτελούνταν συνολικά από -25- δενδρύλλια, ύψους από -1,5- έως -2,5- μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ επίσης κατασχέθηκαν και σύνεργα τα οποία σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν εννέα (109) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο (2) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, καθώς και δέκα (10) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  


NEWSLETTER