Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 23:21

Η Αστυνομία ηρέμησε τους διαπληκτισμούς τσιγγάνων - ντόπιων στον Αρι Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Χρειάστηκε να επέμβει η Αστυνομία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα στον Αρι. Προηγήθηκαν έντονοι διαπληκτισμοί μεταξύ τσιγγάνων και κατοίκων του χωριού.

 

Αφορμή στάθηκε ο ξυλοδαρμός ενός νεαρού Αρίτη από ομάδα τσιγγάνων, αλλά και ενός μεγαλύτερου άνδρα που έσπευσε για βοήθεια.

Τα περιστατικά βίας εξαγρίωσαν όπως αναμενόταν τους ντόπιους και με ενημέρωση από στόμα σε στόμα συγκεντρώθηκαν περίπου 100 άτομα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου κοντά στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

Η κατάσταση ξέφυγε κάποια στιγμή, αφού μετά από εκατέρωθεν απειλές, κάτοικοι του Αρι επιτέθηκαν και προξένησαν καταστροφές σε τουλάχιστον τρία σπίτια τσιγγάνων.

Η παρουσία της Αστυνομίας μετά από αρκετή ώρα εκτόνωσε την κατάσταση που ανά διαστήματα δεν ήθελε πολύ για να μετατραπεί σε μάχη και τελικά όλα δείχνουν ότι η νύχτα θα κυλήσει πιο ήρεμα.

Αυτή την ώρα αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει σε δύο σημεία την πιθανή επαφή των δύο πλευρών έχοντας τοποθετήσει οχήματα σε κομβικές θέσεις και από ότι φαίνεται θα παραμείνουν εκεί μέχρι το πρωί προς αποφυγή... αναζωπύρωσης.

Στο χώρο των γεγονότων έφθασαν επίσης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, η αρμόδια για κοινωνικά θέματα αντιδήμαρχος Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Θόδωρος Μπρεδήμας, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.