Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 15:00

Εκανε ντελίβερι χασίς και κοκαΐνη - Συνελήφθη από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας (βίντεο)

Εκανε ντελίβερι χασίς και κοκαΐνη - Συνελήφθη από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας (βίντεο)

Ντελίβερι με αυτοκίνητο χασίς και κοκαΐνη στο Περιστέρι και το κέντρο της Αθήνας έκανε 43χρονος Αλβανός που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στο Περιστέρι Αττικής.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του συλληφθέντα από πέρυσι τον Οκτώβριο. Την Τρίτη, στο διαμέρισμά του, σε έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο βρήκαν σε πλαστικά δοχεία καλά σφραγισμένα συνολικά 4,316 κιλά χασίς, καθώς και 7,93 γραμ. κοκαΐνης. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο συλληφθείς διακινούσε σε δική του πελατεία τα ναρκωτικά -στους οποίους παρέδιδε ο ίδιος τις ποσότητες που του παράγγελναν τηλεφωνικά. Οι παραδόσεις φρόντιζε να γίνονται σε πολυσύχναστα μέρη, όπως σταθμοί του μετρό, τόσο στο Περιστέρι όσο και στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να μην κινεί υποψίες ότι πρόκειται για κάτι το παράνομο. Μάλιστα, σύμφωνα με την δικογραφία, φέρεται από πέρυσι τον Οκτώβριο μέχρι φέτος τον Ιανουάριο να έχει διακινήσει σε 25 διαφορετικούς τοξικομανείς ποσότητες χασίς και κοκαΐνης που του απέφεραν χρηματικό κέρδος που ξεπερνά τις 80.000 ευρώ.   

ΣΕ 100ΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ 100 ΧΛΜ

Το αλισβερίσι με τους πελάτες του γινόταν με τη χρήση τηλεφωνικών συνδέσεων στο όνομα “αχυρανθρώπων”. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικές λέξεις για να συνεννοούνται για τις ποσότητες και το χρηματικό αντάλλαγμα. Έτσι για το είδος του ναρκωτικού και τα γραμμάρια αντάλλασσαν φράσεις όπως “κέρασμα καφέ” ή “κέρασμα μπίρας”, αλλά και τις λέξεις “καφεδάκι”, “σκαλωσιά” και “μοτέρ”. Τα ποσά, τα υπολόγιζαν σε 100άρια, χιλιόμετρα, 100 χιλιόμετρα και 1,5 μέτρο. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τα συνθηματικά ποσά, ανάλογα με την ποσότητα, αντιστοιχούσαν στην τιμή πώλησης των 6 ευρώ το γραμ. για το χασίς και των 100 ευρώ το γραμ. για την κοκαΐνη.  
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 43χρονου αφορά σε αδικήματα για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, καθώς στο σπίτι του βρέθηκε και ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 27 σφαίρες.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Πιο αναλυτικά, κατά την έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα του συλληφθέντα για διακίνηση χασίς και κοκαΐνης στο Περιστέρι Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ποσότητες χασίς, συνολικού βάρους 4.316 γραμμαρίων.
• Ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 7,93 γραμμαρίων.
• Πιστόλι μετά γεμιστήρα.
• 27 σφαίρες.
• 2 ζυγαριές ακριβείας.
• 3 κινητά τηλέφωνα.
• Όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
• Το χρηματικό ποσό των 2.630 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.