Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 17:25

Καλαμάτα: Προφυλάκιση Τούρκου για διακίνηση μεταναστών

Καλαμάτα: Προφυλάκιση Τούρκου για διακίνηση μεταναστών

Στις φυλακές Ναυπλίου ως προσωρινά κρατούμενος θα οδηγηθεί ο 35χρονος Τούρκος που συνελήφθη από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας την περασμένη Πέμπτη και κατηγορείται -μαζί με δύο ακόμα Αφγανούς- ως διακινητής των 90 μεταναστών, οι οποίοι διασώθηκαν 40 ν.μ. δυτικά της Πύλου και την περασμένη Τετάρτη 20 του μήνα οδηγήθηκαν στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο προφυλακισθείς και οι δύο Αφγανοί, ένας 26χρονος και ένας 37χρονος, προσήλθαν χθες ενώπιον της ανακρίτριας Καλαμάτας προκειμένου να απολογηθούν, ωστόσο, οι δύο Αφγανοί κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν εκ νέου προθεσμία για σήμερα -ενώ, ο 35χρονος Τούρκος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος από την εισαγγελική και ανακριτική αρχή.

Και οι τρεις φέρονται ότι είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος μεταφοράς παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία. Συνελήφθησαν ως χειριστές και βοηθητικό προσωπικό του ιστιοπλοϊκού σκάφους, το οποίο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από ακτή των Δαρδανελλίων στη βορειοδυτική Τουρκία με προορισμό την Ιταλία, αλλά 4 μέρες μετά, την Τρίτη 19 του μήνα, τέλειωσαν τα καύσιμά του και έμεινε ακυβέρνητο.

Ν.Κ.