Σάββατο, 24 Αυγούστου 2024 12:13

Μεσσηνία: Συνελήφθη 22χρονος για... ντελίβερι χασίς

Μεσσηνία: Συνελήφθη 22χρονος για... ντελίβερι χασίς

 

Δεκαεπτά συλλήψεις για διάφορα αδικήματα έγιναν την Πέμπτη στη Μεσσηνία, μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 902 άτομα, εκ των οποίων τα 704 ήταν ημεδαποί και 198 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 606 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 103 άτομα, από τα οποία 80 ήταν ημεδαποί και 23 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 49 άτομα.

Στη Μεσσηνία έγιναν έξι συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

- Ενας 22χρονος στην Καλαμάτα που ήταν “βαποράκι” και συνελήφθη να προμηθεύει 2,3 γραμμάρια χασίς έναντι 20 ευρώ σε έναν 18χρονο, έναν 19χρονο και έναν 20χρονο, οι οποίοι κι αυτοί συνελήφθησαν.

Οπως προέκυψε ο 22χρονος εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα διακινούσε χασίς στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, λαμβάνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Συγκεκριμένα συνομιλούσε με διαδικτυακή εφαρμογή, διατηρώντας κωδικοποιημένο προφίλ και αφού έκλεινε ραντεβού, πήγαινε με μηχανή να τους συναντήσει και να τους πουλήσει τις ποσότητες χασίς.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τσιγαριλίκι, 2,5 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και 4,6 γραμμάρια ακατέργαστης, ενώ κατασχέθηκε το κινητό και το κράνος του.

- Ενας 28χρονος και ένας 22χρονος στην Καλαμάτα με 1,2 γραμμάρια χασίς ο καθένας.

 Ακόμη συνελήφθη ένας 73χρονος στην Καλαμάτα γιατί δεν είχε άδεια κατοχής όπλου και τρεις Ρομά, ένας 16χρονος στο Αριοχώρι και ένας 17χρονος με έναν 50χρονο στην Καλαμάτα για στέρηση δελτίου ταυτότητας.

Επίσης συνελήφθησαν δύο 20χρονοι στην Καλαμάτα για ανυποταξία (κλήθηκαν σε στρατό και δεν παρουσιάστηκαν), αλλά και τέσσερα άτομα και ένας ακόμη αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος

ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κ.Ηλ.