Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 08:30

Ηπαρ από νεκρό 20χρονο σε 62χρονο Καλαματιανό

Ηπαρ από νεκρό 20χρονο σε 62χρονο Καλαματιανό

Ζωή σε έναν 62χρονο από την Καλαμάτα με κίρρωση του ήπατος από ηπατίτιδα Β, ο οποίος νοσηλεύεται στην Θεσσαλονίκη, χάρισαν με την απόφασή τους οι γονείς ενός 20χρονου από την Πάτρα -ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο-, να δωρίσουν το ήπαρ του παιδιού τους.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών», για τη μεταφορά του ήπατος στη Θεσσαλονίκη -στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ειδικότερα- χρειάστηκε να μετακινηθούν από την Πάτρα με ταξί ώς την Ελευσίνα, απ’ όπου και αναχώρησαν για τη συμπρωτεύουσα με το στρατιωτικό αεροσκάφος Εμπραέρ της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό συνέβη, αναφέρει η εφημερίδα, επειδή «το αεροπλάνο που θα τους μετέφερε από τον Αραξο στη Θεσσαλονίκη καθηλώθηκε, λόγω κακών καιρικών συνθηκών».

Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι «για περίπου 7 ώρες γιατροί και βοηθοί έδιναν τη δική τους μάχη, προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή τον 62χρονο από την Καλαμάτα. Η κατάσταση του λήπτη ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και οι γιατροί δεν του έδιναν πολλά περιθώρια ζωής. Η μεταμόσχευση ήπατος στον 62χρονο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αναμένεται τώρα η αντίδραση του ασθενούς στο μόσχευμα, με τα επόμενα 24ωρα να θεωρούνται κρίσιμα. Ας σημειωθεί ότι το "Ιπποκράτειο" είναι το μοναδικό νοσοκομείο της χώρας όπου γίνονται μεταμοσχεύσεις ήπατος».

Ας σημειωθεί, προσθέτει η ίδια εφημερίδα, ότι «οι γονείς του δότη, εκτός από το ήπαρ, χάρισαν την καρδιά και τους δυο νεφρούς του παιδιού τους».