Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 15:57

Αλβανός καταζητούμενος για βιασμό ανηλίκου έκλεβε σπίτια σε Τρίπολη και Βόρεια Κυνουρία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, 11 περιπτώσεις διαρρήξεων–κλοπών και απόπειρες κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας. 

 

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη προχθές (10.2.2015) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, για παράνομη οπλοκατοχή.

Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε, ο 42χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για κλοπή και  Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης από τις Αλβανικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, αντίσταση και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 42χρονο να κινείται πεζός και επιχείρησαν να τον ελέγξουν, πλην όμως αυτός προσπάθησε να διαφύγει απειλώντας τους με πιστόλι, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν. Κατά τη σύλληψη του αντιστάθηκε, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 7 φυσίγγια.

Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα περίστροφο, καθώς και το χρηματικό ποσό των -182,60- ευρώ και διάφορα χρυσαφικά, η προέλευση και το νόμιμο κατοχής των οποίων ερευνάται.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο Αλβανός, από τα μέσα Οκτωβρίου του έτους 2012 έως την 7.2.2015, είχε διαπράξει συνολικά 6 διαρρήξεις-κλοπές και 5 απόπειρες κλοπών, σε οικίες, σε διάφορες τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, όπου αφαίρεσε συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, είδη ρουχισμού και διατροφής, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -5.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Ο 42χρονος οδηγήθηκε κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Τρίπολης. Παράλληλα, θα οδηγηθεί και στον Εισαγγελέα Εφετών  Ναυπλίου για το σε βάρος του Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης από τις Αλβανικές Αρχές.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.