Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 07:48

Συνελήφθησαν οι ληστές των ζαχαροπλαστείων στη Θουρία

Οι “ληστές των ζαχαροπλαστείων”, ένας 28χρονος και ένας 32χρονος από την Αιθαία, συνελήφθησαν προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Ο 28χρονος πριν από 10 χρόνια είχε σκοτώσει τον παππού του στ’ Αρφαρά για να του πάρει χρήματα. Αποφυλακίστηκε πριν 2 μήνες και ξεκίνησε με το συνεργό του ληστείες. Συγκεκριμένα λήστεψε μαζί με το 32χρονο το ζαχαροπλαστείο Καρδάση στη Θουρία και μόνος του το ζαχαροπλαστείο Λάμπου στην ίδια περιοχή.

Οι δύο νεαροί, το βράδυ της Δευτέρας "χτύπησαν" το ζαχαροπλαστείο Καρδάση στη Θουρία, στον εθνικό δρόμο. Μπήκαν στο κατάστημα με καλυμμένα πρόσωπα και ο 28χρονος χτύπησε τη γυναίκα του ιδιοκτήτη με κάποιο αντικείμενο στο πρόσωπο. Αμέσως μετά άρπαξαν την ταμειακή μηχανή κι έφυγαν τρέχοντας για να διαφύγουν. Για να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αφού ήταν με τα πόδια, αποπειράθηκαν να κλέψουν αυτοκίνητο τσιγγάνων, ενώ φεύγοντας πέταξαν το όπλο σε κοντινό χωράφι, το οποίο βρέθηκε αργότερα μαζί με τμήμα της ταμειακής μηχανής και 115 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε πως ο 28χρονος ήταν ο δράστης της διάρρηξης στο ζαχαροπλαστείο Λάμπου στη Θουρία, τη νύχτα της 29ης Αυγούστου, τότε που η Καλαμάτα γιόρταζε τη "Λευκή Νύχτα".

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Καλαμάτας και σήμερα θα απολογηθούν στον ανακριτή.