Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 17:44

Καλαμάτα: Τη Δευτέρα η απόφαση για την εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε κοκαΐνη και χασίς

Καλαμάτα: Τη Δευτέρα η απόφαση για την εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε κοκαΐνη και χασίς

 

Με την απόφαση να αναμένεται τη Δευτέρα, ολοκληρώθηκε χθες η ακροαματική διαδικασία της δίκης των φερόμενων ως μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που κατηγορούνται ότι διακινούσαν χασίς και κοκαΐνη και εξάρθρωσε πέρυσι το Μάιο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και ολοκληρώθηκε μετά από 4 συνεδριάσεις. Κατηγορούμενοι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας είναι 20 άτομα και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, για εγκληματική οργάνωση και για διακίνηση ναρκωτικών με την επιβαρυντική περίσταση ότι επεδίωκαν να αποκομίσουν όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ, επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Θυμίζουμε ότι ως ηγετικά στελέχη της εγκληματικής ομάδας κατηγορούνται ένας 38χρονος από τη Μεσσήνη που έμενε στον Ανεμόμυλο και ένας 34χρονος αυτοκινητιστής από την Τρίοδο, ο οποίος είχε ξεφύγει πέρυσι στις 17 Ιανουαρίου από μπλόκο της Αστυνομίας στη Βελιγοστή, χτυπώντας περιπολικά με το αυτοκίνητό του. Χθες η διαδικασία συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις και των υπολοίπων συνηγόρων υπεράσπισης.

Ν.Κ.