Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 19:52

Καλαμάτα: 10 μήνες σε Αλβανή για κλοπή λιρών και κοσμημάτων 

Καλαμάτα: 10 μήνες σε Αλβανή για κλοπή λιρών και κοσμημάτων 

Σε 10 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μια 44χρονη Αλβανή για κλοπή, με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. 

Η κατηγορούμενη έκλεψε κοσμήματα και λίρες αξίας 25.000 ευρώ από μια ηλικιωμένη, πηδώντας στο μπαλκόνι της από το διπλανό διαμέρισμα. Την κλοπή την κατήγγειλε το ίδιο το θύμα το Μάιο του 2013. 

Οπως κατέθεσε αστυνομικός χθες στο δικαστήριο, η ηλικιωμένη κατήγγειλε την Αλβανή και μια Ελληνίδα συγγενή της ότι της έκλεψαν τις λίρες και τα κοσμήματά της μέσα από το σπίτι της στην Καλαμάτα. Οι αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα, και στη γλάστρα δίπλα στο διαχωριστικό του μπαλκονιού βρήκαν μια πατημασιά. Επίσης, έγινε έρευνα στα σπίτια των δύο γυναικών, και σε αυτό της Αλβανής βρήκαν το κινητό τηλέφωνο της καταγγέλλουσας - το οποίο είναι χαρακτηριστικό γιατί κατασκευάζεται ειδικά για τυφλούς, κι έτσι δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ανήκε στην ηλικιωμένη. 

Η 44χρονη Αλβανή -σύμφωνα με το κατηγορητήριο και την κατάθεση του αστυνομικού- φρόντιζε τη γειτόνισσα της καταγγέλλουσας, οπότε εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να περάσει από το σπίτι της εργοδότριάς της στο διπλανό και να κλέψει τα χρυσαφικά μπαίνοντας από μια ανοιχτή μπαλκονόπορτα. 

Η ηλικιωμένη Καλαματιανή που έπεσε θύμα κλοπής κατήγγειλε ως συνεργό μια συγγενή της που τη φρόντιζε και είχε φιλικές σχέσεις με την Αλβανή - στη συνέχεια όμως η γυναίκα αυτή απαλλάχτηκε. 

Ν.Κ.