Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2018 08:29

Πατροκτόνος της Μάνης: “Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, αλλά να τον πονέσω”

Πατροκτόνος της Μάνης: “Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, αλλά να τον πονέσω”

Δεν ήθελε να σκοτώσει τον θετό πατέρα του, αλλά να του προκαλέσει πόνο για να τον εκδικηθεί, επειδή αυτός και η μητέρα του υπέγραφαν για να εισαχθεί ο ίδιος σε ψυχιατρείο: Αυτό φέρεται να υποστήριξε χθες στον ανακριτή Καλαμάτας ο 35χρονος πατροκτόνος, ο οποίος ανήμερα την Πρωτοχρονιά στον Αγιο Νικόλαο της Μάνης περιέλουσε με βενζίνη και πετρέλαιο τον παράλυτο θετό πατέρα του και τον έκαψε.

Μετά, το ίδιο προσπάθησε να κάνει και με την μάνα του, εκείνη όμως έτρεξε και κλειδώθηκε στο μπάνιο του σπιτιού. 

Χθες ο ανακριτής αποφάσισε μαζί με τον εισαγγελέα τον εγκλεισμό του 35χρονου στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνί. Εκεί θα παραμείνει για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη που διέταξαν ανακριτής και εισαγγελέας, οπότε στη συνέχεια το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει με βούλευμα αν ο πατροκτόνος θα παραπεμφθεί σε δίκη. Η συνήγορός του Μαρία Πλευριά μιλώντας στην “Ε” είπε ότι ο ίδιος δήλωσε πως δεν είχε την πρόθεση να σκοτώσει ούτε τον πατέρα του, ούτε τη μητέρα του, αλλά «μόνο να τους προκαλέσει εγκαύματα γιατί θεωρούσε άδικο τον εγκλεισμό του στα ψυχιατρεία, η οποία γινόταν με εντολή των γονιών του».

 

ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ

Ο πατροκτόνος έχει διαγνωστεί με σχιζοσυναισθηματική διαταραχή (μια ψυχική νόσος μεταξύ  σχιζοφρένειας και συναισθηματικής διαταραχής) και σύμφωνα με τη συνήγορό του «κατά την τέλεση της πράξης είχε πλήρη έλλειψη λογικής και συνείδησης - δηλαδή έλλειψη καταλογισμού». 

Λόγω μάλιστα της ασθένειάς του έχει διαγνωστεί με 67% αναπηρία και δεν θα μπορούσε να προφυλακιστεί, γι’ αυτό και διατάχθηκε να εξεταστεί από 3 διαφορετικούς πραγματογνώμονες μέσα στο Δαφνί, προκειμένου να κριθεί αν όντως έχει το ακαταλόγιστο. 

Ν.Κ.