Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 18:27

12,5 χρόνια σε Ρουμάνο για μαχαιριές σε ομοεθνή του στο Καλό Νερό

12,5 χρόνια σε Ρουμάνο για μαχαιριές σε ομοεθνή του στο Καλό Νερό

Σε 12,5 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας έναν 53χρονο Ρουμάνο ο οποίος με ένα κουζινομάχαιρο χτύπησε τρεις φορές στο πρόσωπο και τη μέση το συγκάτοικο και ομοεθνή του και μετά πήγε και περίμενε να περάσει κάποιος και να τον πάρει για δουλειά, στο συνηθισμένο σημείο όπου περίμεναν οι αλλοδαποί εργάτες για το μεροκάματο.

Αυτό συνέβη μετά τις 6 το πρωί στις 23 Αυγούστου 2015 στο Καλό Νερό, ενώ ο 40χρονος τότε τον οποίο χτύπησε ο κατηγορούμενος, ντύθηκε και πήγε για δουλειά στο βενζινάδικο όπου εργαζόταν. Από εκεί ειδοποίησαν και την Αστυνομία όταν είδαν ότι αιμορραγούσε, ενώ κάποια στιγμή όπως ήταν μέσα στα αίματα λιποθύμησε και το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Το δικαστήριο μείωσε κατά 4 χρόνια την πρωτόδικη ποινή του Ρουμάνου κατηγορούμενου, ο οποίος χθες στη δίκη ζήτησε... συγγνώμη και ισχυρίστηκε ότι το θύμα ήθελε να τον σκοτώσει και αυτός άρπαξε το κουζινομάχαιρο πάνω από μια καρέκλα γιατί θα τον έπνιγε, δεν εξήγησε όμως πώς γίνεται όλα τα χτυπήματα να έχουν γίνει από πίσω. Καταδικάστηκε όπως και πρωτόδικα για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Την ενοχή του όπως κατηγορείται πρότεινε και ο εισαγγελέας Βασίλης Παπαδάς και όπως είπε στην αγόρευσή του, από τη φύση των τραυμάτων διαπιστώνει κανείς ότι ο κατηγορούμενος τον μαχαίρωσε όταν ο άλλος ήταν σκυμμένος ή ανύποπτος με γυρισμένη την πλάτη, κι αν το θύμα δεν εκμεταλλευόταν τη σωματική υπεροχή του για να του δώσει μια μπουνιά και να τρέξει μακριά, θα τον είχε σκοτώσει. Εξάλλου, με την τρίτη μαχαιριά στο θύμα, ο κατηγορούμενος τον χτύπησε κοντά στο νεφρό, που είναι ένα από τα ζωτικά όργανα. 

 

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ

Ο δράστης όταν συνελήφθη είχε πάνω του το μαχαίρι με τη λάμα των 9 εκατοστών, με το οποίο μαχαίρωσε το συγκάτοικό του. Οπως κατέθεσε αστυνομικός χθες στη δίκη, όταν πήγε στο Καλό Νερό, βρήκε στο βενζινάδικο μέσα στα αίματα το θύμα ο οποίος πριν καταρρεύσει έδειξε τον κατηγορούμενο που περίμενε μαζί με άλλους αλλοδαπούς να περάσει κάποιος και να τον πάρει για δουλειά. Στο τμήμα ο 53χρονος δεν αρνήθηκε ότι αυτός το έκανε και είπε στους αστυνομικούς πως αν κάποιος τον χτυπήσει είναι ικανός να φτάσει στα άκρα. Ωστόσο, και παρά τα όσα ισχυρίστηκε χθες στην απολογία του ο κατηγορούμενος ότι πήγε νωρίς για ύπνο και ο άλλος μεθοκοπούσε σε ένα καφενείο, οι δυο τους τα έπιναν μαζί το προηγούμενο βράδυ. Ο καβγάς ξεκίνησε ενώ έφευγαν από το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά, γύρω στις 6.30 το επόμενο πρωί, αλλά ποτέ κανείς δεν έμαθε γιατί, αφού το θύμα έφυγε από την Ελλάδα και δεν παρουσιάστηκε ούτε χθες στο δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος πάντως εμφάνισε μια διαφορετική εκδοχή και υποστήριξε πως σκούνταγε το θύμα για να ξυπνήσει και να φύγουν για τη δουλειά, όταν ο συγκάτοικός του πετάχτηκε και τον άρπαξε από το λαιμό, κι αν δεν είχε αρπάξει το μαχαίρι θα τον έπνιγε.

Ν.Κ.