Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 17:02

Μεσσηνία: 6 χρόνια για τις βίδες και 7 χρόνια για τα σούπερ μάρκετ

Σε 6 χρόνια κάθειρξη ο ένας, γιατί έκλεψε οικοδομικές βίδες για σκαλωσιές και σε 7 χρόνια κάθειρξη ο άλλος, γιατί έκλεψε από δύο σούπερ μάρκετ στο Ασπρόχωμα και τη Θουρία, καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο Ελληνες τσιγγάνοι.

Ενας τρίτος, ο οποίος κατηγορείτο ότι έκλεψε μαζί με τον καταδικασθέντα και θείο του τις βίδες από την αυλή σπιτιού στη Θουρία, αθωώθηκε γιατί εκτός από την ομολογία στην Αστυνομία του θείου του δεν υπήρχαν άλλα στοιχεία για την ενοχή του.

Χθες ο θείος του υποστήριξε ότι μόνος του πήγε και έκλεψε τις βίδες, γιατί ήταν... πεταμένες και άχρηστες και ήθελε να αγοράσει γάλα για τα πεινασμένα εγγόνια του. Ομως ούτε άχρηστες, ούτε πεταμένες τις είχε ο ιδιοκτήτης τους, ο οποίος είδε από το παράθυρο του σπιτιού του στις 25 Οκτωβρίου του 2013 τον κατηγορούμενο, και τον αναγνώρισε μετά στην Αστυνομία και χθες στο δικαστήριο. Τον είδε, όπως κατέθεσε και χθες στη δίκη, να κλέβει τις βίδες και να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο όπου περίμεναν άλλοι δύο, το οποίο είχε δει και νωρίτερα το μεσημέρι, λίγη ώρα πριν τον κλέψει, κοντά στο σπίτι του.

 

ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕΙ

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε στο δικαστήριο ότι ο μάρτυρας ζήτησε την προστασία του, γιατί λίγες μέρες πριν τη δίκη ο εν λόγω κατηγορούμενος πήγε στο σπίτι του πατέρα του και απείλησε τον ανιψιό του πως αν ο παθών δεν αλλάξει τα λεγόμενά του στο δικαστήριο, τα παιδιά του θα... τσαντιστούν. Η απειλή δεν έπεσε στο βρόντο από την έδρα και η εισαγγελέας με το που ολοκληρώθηκε η διαδικασία και είπαν τις ποινές, φώναξε τον νταή κατηγορούμενο και τον προειδοποίησε πως αν απειλήσει ξανά την οικογένεια, θα βρεθεί με μια νέα δικογραφία και νέες δικαστικές περιπέτειες. 

Οσον αφορά τις δύο κλοπές στα σούπερ μάρκετ, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2012, τα μόνα στοιχεία που υπήρχαν για την ενοχή κάποιου, ήταν για τον κατηγορούμενο ο οποίος καταδικάστηκε για τις βίδες, αλλά την... πλήρωσε ο άλλος γιατί τις πήρε πάνω του. Ο αστυνομικός ο οποίος κατέθεσε είπε ότι είχαν δει μάρτυρες το ασημί αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο εν λόγω κατηγορούμενος (ο καταδικασθείς για τις βίδες) και υπήρχε και ένα κακής ποιότητας βίντεο, στο οποίο οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο από το ιδιαίτερο περπάτημά του. Ομως, η... αυθόρμητη ομολογία του συγκατηγορουμένου του, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε πάρει αυτός το αυτοκίνητο για να κάνει τις κλοπές, τον έβγαλε αθώο. Εν τω μεταξύ ο άλλος, όταν κατάλαβε ότι είδαν το αυτοκίνητο, φρόντισε να πάει στην Ασφάλεια και δήλωσε την κλοπή του! Μετά, όταν οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν την επόμενη ημέρα στον καταυλισμό, το αυτοκίνητο είχε επιστρέψει ως διά μαγείας έξω από το τσαντίρι!

Ν.Κ.