Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 16:22

Καλαμάτα: 9 χρόνια για κλοπή χρημάτων και χρυσαφικών 

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 9 χρόνια για κλοπή χρημάτων και χρυσαφικών 

Σε 9 χρόνια κάθειρξη -όπως και πρωτόδικα- καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας Βούλγαρος κατηγορούμενος, που μαζί με τη σύζυγό του είχαν κερδίσει την εμπιστοσύνη μιας οικογένειας Ελλήνων στην Καλαμάτα και με αντικλείδι μπαινόβγαινε στο σπίτι τους κλέβοντας χρήματα και χρυσαφικά. Και δεν έφτανε αυτό, αλλά τους έστελνε και απειλητικά σημειώματα απειλώντας τη ζωή των παιδιών τους και ζητώντας χρήματα.

Οπως κατέθεσε η παθούσα, η σύζυγος του καταδικασθέντα είναι αδελφή της συζύγου συγγενούς τους. Ετσι και αυτοί καλοδέχτηκαν το ζευγάρι στο σπίτι τους, θεωρώντας τους και δικούς τους συγγενείς. Αυτό έγινε τον Ιούλιο του 2011 και γρήγορα οι δύο Βούλγαροι έδειξαν προθυμία να εξυπηρετήσουν κάθε ανάγκη της οικογένειας, μαζί και της ηλικιωμένης μητέρας της παθούσας.

 

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΛΕΙΔΙ

Ο κατηγορούμενος μπαινόβγαινε στα δύο σπίτια απολαμβάνοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη της οικογένειας. Κάποια στιγμή χάθηκε το κλειδί που κρατούσε η ηλικιωμένη για το σπίτι της κόρης της, σε περίπτωση που παρουσιαζόταν κάποια ανάγκη. Τότε κανένας δεν έδωσε σημασία και έβγαλαν ένα άλλο για να υπάρχει. Ομως από τα δύο σπίτια έλειπαν κατά διαστήματα μικροποσά και εξαφανίζονταν έγγραφα (όπως αστυνομικές ταυτότητες) και χρυσαφικά, ώσπου στις 28 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου οι παθόντες κατάλαβαν πως μπαίνει στη μονοκατοικία με τα δύο οροφοδιαμερίσματα κάποιος που έχει αντικλείδι.

Οι υποψίες έγιναν βεβαιότητα όταν στο σπίτι το οποίο νοίκιαζε ο καταδικασθείς με την σύζυγό του, ο συγγενής των παθόντων στον οποίο ανήκε (σ.σ. ο σύζυγος της αδελφής της κατηγορουμένης) βρήκε πάνω στα ντουλάπια της κουζίνας την ταυτότητα της κόρης της ηλικιωμένης και ένα απειλητικό σημείωμα.

Ο κατηγορούμενος πάντως έχει αποφυλακιστεί με εισαγγελική διάταξη και ζει στη Βουλγαρία. Χθες δεν ήρθε στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Ν.Κ.


NEWSLETTER