Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 09:34

Καλαμάτα: Πήρε αναβολή η υπόθεση του 41χρονου που εισέβαλε με όπλο στα Δικαστήρια Γυθείου

Γράφτηκε από την

 

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας οδηγήθηκε χθες ο 41χρονος Αλβανός που έσπειρε τον πανικό στα Δικαστήρια Γυθείου τον περασμένο Μάιο, όταν εισέβαλε με όπλο σε δικαστική αίθουσα και θα σκότωνε αστυνομικό η οποία μπήκε μπροστά για να τον σταματήσει, αλλά ευτυχώς μπλόκαρε το όπλο του.

Ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίου και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Χθες όμως ζήτησε και πήρε αναβολή από το δικαστήριο διότι ο συνήγορός του βρισκόταν σε άλλη δίκη από διακοπή στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών και δεν μπορούσε να παραστεί. Οπότε πλέον τη νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης θα την ορίσει ο εισαγγελέας Εφετών το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ένοπλος δράστης και κατηγορούμενος στην εν λόγω υπόθεση ήταν μάρτυρας υπεράσπισης σε υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης. Το περιστατικό συνέβη 17 Μαΐου γύρω στις 10.30 π.μ. όταν ο 41χρονος εισέβαλε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γυθείου και απείλησε με περίστροφο τον μηνυτή, αφού πρώτα είχε επιτεθεί στην αστυνομικό που βρισκόταν στην πόρτα της αίθουσας και της είχε αφαιρέσει τον οπλισμό της. Τον κατηγορούμενο κατάφεραν τελικά και τον ακινητοποίησαν άλλοι αστυνομικοί και με τη βοήθεια ενός πολίτη τον συνέλαβαν.

Εν τω μεταξύ, ο μηνυτής τον οποίο φέρεται ότι απείλησε ο Αλβανός κατηγορούμενος είναι ο γιος γνωστής σεφ. Ο κατηγορούμενος φέρεται μάλιστα κατά τη διάρκεια εκείνης της ακροαματικής διαδικασίας να έβαλε το όπλο στον κρόταφο του μηνυτή και να απείλησε αυτόν, τη μητέρα του και την έδρα, προκαλώντας πανικό στην αίθουσα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε βγάλει τότε η Αστυνομία: “Ο 41χρονος, εντός αίθουσας δικαστηρίου όπου παρευρίσκετο ως μάρτυρας, απείλησε με περίστροφο που κατείχε γυναίκα αστυνομικό, καθώς και 38χρονο ημεδαπό, ενώ κάμπτοντας τη σθεναρή αντίσταση της αστυνομικού τής απέσπασε τον ατομικό της οπλισμό. Στην προσπάθεια της αστυνομικού να τον αφοπλίσει και να προστατεύσει τους παρευρισκόμενους πολίτες, επιχείρησε να την πυροβολήσει με το περίστροφο που κατείχε, το οποίο δεν εκπυρσοκρότησε”.

Το περίστροφο με το οποίο ο κατηγορούμενος προσπάθησε να σκοτώσει την αστυνομικό και απείλησε τον μηνυτή είχε 6 σφαίρες, οι οποίες κατασχέθηκαν μαζί με το όπλο.

Ν.Κ.