Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 10:09

Καλαμάτα: Βαριές “καμπάνες” σε τσιγγάνους για τη μαύρη ηρωίνη

Καλαμάτα: Βαριές “καμπάνες” σε τσιγγάνους για τη μαύρη ηρωίνη

 

 

Ποινές κάθειρξης συνολικά 20 χρόνων και φυλάκισης 10 χρόνων επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας σε 7 κατηγορούμενους για σύσταση συμμορίας και διακίνηση μαύρης ηρωίνης στον καταυλισμό Ρομά της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα.

Πρωτόδικα τους είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 26 χρόνων, φυλάκισης 20,5 χρόνων και χρηματικές ποινές 200.600 ευρώ.   

Είναι η μία από τις δύο τσιγγάνικες οικογένειες που συνέλαβε τον Απρίλιο του 2015 το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Πρόκειται για την έτερη οικογένεια που δρούσε στην περιοχή της Αγίας Τριάδας εκείνη την περίοδο, ανταγωνιστικά με την άλλη οικογένεια η οποία δικάστηκε και καταδικάστηκε την περασμένη Τρίτη για εμπόριο ηρωίνης.

Συγγενείς της συγκεκριμένης οικογένειας Ρομά είχαν μάλιστα καταδικαστεί αμετάκλητα πέρυσι το Νοέμβριο, για διακίνηση μαύρης ηρωίνης μέσα από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας. Τα μέλη της οικογένειας που δικάστηκαν χθες συνέχισαν την... οικογενειακή παράδοση, με αποτέλεσμα να συλληφθούν τον Απρίλιο του 2015.

Μεταξύ των 7 κατηγορουμένων ήταν και τρεις Καλαματιανοί οι οποίοι ήταν οι ντίλερ που διακινούσαν τις δόσεις της ηρωίνης και συνεργάζονταν με τα μέλη της οικογένειας. Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν πάντως στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ότι έχουν ξεμπλέξει με τα ναρκωτικά και είναι μετανιωμένοι για ό,τι έκαναν.

ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ

Ειδικότερα, σε 12 χρόνια κάθειρξη (από 15 πρωτόδικα και 100.000 ευρώ χρηματική ποινή) καταδικάστηκε ο 28χρονος τσιγγάνος αρχηγός της συμμορίας.

Ποινή κάθειρξης 8 χρόνων (11 χρόνων πρωτόδικα και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ) επιβλήθηκε στην 25χρονη σύζυγό του.

Σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων (6 χρόνων πρωτόδικα) ως τοξικομανής καταδικάστηκε ο 37χρονος αδελφός του αρχηγού.

Σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων (5,5 χρόνων πρωτόδικα και χρηματική ποινή 600 ευρώ, καθώς κατηγορείτο επιπλέον για παράνομη οπλοκατοχή κυνηγετικού όπλου και φυσιγγίων) ως τοξικομανής καταδικάστηκε ο 30χρονος τσιγγάνος από το Ζεφύρι, ο οποίος προμήθευε με ηρωίνη την "οικογενειακή επιχείρηση" των ομοφύλων του στην Καλαμάτα.

Σε φυλάκιση 1 χρόνου (3 χρόνων πρωτόδικα) ο καθένας ως τοξικομανείς καταδικάστηκαν οι τρεις Καλαματιανοί ντίλερ οι οποίοι κατηγορούνταν ότι "έσπρωχναν" την ηρωίνη στους χρήστες. 

Ν.Κ.