Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 18:28

Μεσσηνία: Ένα χρόνο με αναστολή για την μπουνιά στον εργοδότη

Μεσσηνία: Ένα χρόνο με αναστολή για την μπουνιά στον εργοδότη

Σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν Αλβανό κατηγορούμενο, ο οποίος, επειδή ο πρώην εργοδότης της γυναίκας του σταμάτησε να δίνει τις δόσεις για ένα επίδομα που αυτή κέρδισε δικαστικά μετά την απόλυσή της, έκρινε σωστό να πάει και να του δώσει μπουνιά στα μούτρα!

Μάλιστα κατηγορείτο και για το κακουργηματικό αδίκημα της απόπειρας εκβίασης, αλλά αθωώθηκε και καταδικάστηκε μόνο για την απλή σωματική βλάβη, που είναι πλημμέλημα. Οπως τα περιέγραφε ο παθών στη μήνυσή του (και ο οποίος δεν προσήλθε στη δίκη), πριν 6 χρόνια ο κατηγορούμενος με ένα σκεπάρνι στα χέρια και... άγριες διαθέσεις εισέβαλε στο μαγαζί του, τον έβρισε και απείλησε ότι θα σκότωνε αυτόν, τη μάνα και τον πατέρα του. Μετά, πριν προλάβει να κάνει τίποτα, ο κατηγορούμενος του έδωσε μια μπουνιά στο στόμα και έσκισε το πάνω χείλος του. Μάλιστα πήγε στο νοσοκομείο και έκανε ράμματα, ενώ ο κατηγορούμενος εξαφανίστηκε.

Οι δύο άνδρες είχαν τις διαφορές τους από το Σεπτέμβριο του 2008 (την μπουνιά έδωσε ο κατηγορούμενος το Νοέμβριο του 2012), όταν ο μηνυτής απέλυσε τη γυναίκα του κατηγορούμενου. Πήγαν δικαστικά γιατί η γυναίκα διεκδικούσε εκτός από την αποζημίωση που πήρε κάποια επιπλέον χρήματα επειδή ήταν έγκυος κι όταν το δικαστήριο την δικαίωσε, ο πρώην εργοδότης της ανέλαβε να της πληρώσει σε δόσεις των 500 ευρώ, το συνολικό ποσό των 3.700 ευρώ. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι σταμάτησε να πληρώνει τις δόσεις και όταν πήγε να ζητήσει τα χρήματα, ο παθών κάποια στιγμή πλησίασε από πίσω και του έβαλε ένα μαχαίρι στο λαιμό -γι' αυτό και, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τον χτύπησε.

Ν.Κ.