Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 10:03

Μεσσηνία: Κάθειρξη σε αδέλφια για τη ληστεία 92χρονης

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Κάθειρξη σε αδέλφια για τη ληστεία 92χρονης

 

 

Σε κάθειρξη 7 χρόνων ο ένας και σε φυλάκιση 4 χρόνων με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας ο άλλος, καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο αδέλφια Ρομά για τη ληστεία 92χρονης.

Ο γιος της άτυχης γυναίκας κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ότι πριν περίπου 2 χρόνια η μητέρα του ήταν έξω στον κήπο της. Λίγο πριν το μεσημέρι, μεταξύ 11 με 12, οι κατηγορούμενοι πήδηξαν το φράχτη και ενώ ο ένας την κρατούσε με το χέρι σφιχτά περασμένο στο στόμα για να μην φωνάξει, ο άλλος έσπασε τις γρίλιες του παραθύρου κι αφού ανακάτεψε τα πάντα, έκλεψε 11 ευρώ και κάτι ψιλά. Οι κατηγορούμενοι παράτησαν τη μητέρα του και έφυγαν όταν ο αδελφός του φτάνοντας σπίτι τούς βρήκε εκεί και φεύγοντας μάλιστα οι δράστες έσπασαν και το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του. "Με πήρε ο αδελφός μου, την βρήκα να τρέμει σε μαύρα χάλια και μπλαβινισμένη στο πρόσωπο από το κράτημα", κατέθεσε ο μάρτυρας.

Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι πάντως στην απολογία τους -αν και έχουν ομολογήσει ότι μπήκαν στο σπίτι και έκλεψαν- αρνήθηκαν ότι φέρθηκαν με αυτή τη βαναυσότητα και ισχυρίστηκαν ότι η υπέργηρη γυναίκα με το που τους είδε τρόμαξε και λιποθύμησε κι αυτοί προσπαθούσαν να την συνεφέρουν όταν ο άλλος της γιος τούς είδε επιστρέφοντας στο σπίτι.

Η ποινή του αδελφού ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας αναστέλλεται για 4 χρόνια με την προϋπόθεση το διάστημα αυτό να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και να τεθεί υπό την επιμέλεια και εποπτεία επιμελητή κοινωνικής αρωγής.   

Ν.Κ.


NEWSLETTER