Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 12:47

Καλαμάτα: Νέα καταδίκη για τους εφοριακούς “μαϊμού”

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Νέα καταδίκη για τους εφοριακούς “μαϊμού”

 

Σε μικρές μειώσεις των πρωτόδικων ποινών προέβη χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας στους τρεις Ελληνες από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, οι οποίοι παρίσταναν τους εφοριακούς και εξαπατούσαν υπερήλικες τους οποίους συνόδευαν στην τράπεζα για να εισπράξουν δήθεν χρέη των παιδιών τους.

Συγκεκριμένα, στους τρεις εφοριακούς “μαϊμού” το δικαστήριο επέβαλε, στον έναν ποινή κάθειρξης 6 χρόνια και 9 μήνες -με την πρωτόδικη να είναι 9 χρόνια και 6 μήνες- και στους άλλους δύο, πατέρα και γιο, ποινές κάθειρξης 5 χρόνια και 6 μήνες στον καθένα -με την πρωτόδικη να είναι 6ετής κάθειρξη για τον καθένα τους.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας παρών ήταν ο πρώτος από τους τρεις, ο οποίος δήλωσε μετανοημένος και ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του προσθέτοντας ότι πλέον δεν διατηρεί καμία επαφή με τους άλλους δύο. Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης, ο εν λόγω έψαξε και βρήκε όλους όσους εξαπάτησε και τους επέστρεψε μέρος από τα χρήματα που τους είχε αποσπάσει, συνολικά 24.000 από τα 33.000 ευρώ.


NEWSLETTER