Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 21:04

Μεσσήνη: 2 χρόνια με αναστολή για την κοκαΐνη

Μεσσήνη: 2 χρόνια με αναστολή για την κοκαΐνη

Σε φυλάκιση 2 χρόνων με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 500 ευρώ ο καθένας καταδικάστηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας ένας υπάλληλος της ΔΕΥΑ Μεσσήνης και η 85χρονη μητέρα του, για κατοχή 5,8 γραμ. κοκαΐνης.

Στους δυο κατηγορούμενους αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, όπως και πρωτόδικα, οπότε το δικαστήριο τότε (το Μάιο του 2012) τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Στις 2 Οκτωβρίου του 2008, αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του υπαλλήλου στη Μεσσήνη. Αυτός έλειπε και η μητέρα του που ήταν εκεί προφασίστηκε ότι είναι άρρωστη και πρέπει να πάει στην τουαλέτα. Ομως μαζί της είχε την κοκαΐνη την οποία έριξε, όπως ήταν συσκευασμένη σε σακουλάκι για τρόφιμα, στο καλάθι με τα χαρτιά τουαλέτας. Οι αστυνομικοί την κατάλαβαν κι όταν τη ρώτησαν ποιανού είναι, απάντησε ότι της την έδωσε ο γιος της για να την κρύψει.

Ο κατηγορούμενος πάντως στην απολογία του αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε σχέση με τα ναρκωτικά. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι στο σπίτι τους μπαινόβγαιναν πολλοί ξένοι, οι οποίοι πήγαιναν για να αγοράσουν φυντάνια και χρησιμοποιούσαν και την τουαλέτα.

Ν.Κ.