Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 23:04

Καλαμάτα: 4 ένοχοι και 4 αθώοι για την επίθεση στον βουλευτή Κωνσταντινέα

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 4 ένοχοι και 4 αθώοι για την επίθεση στον βουλευτή Κωνσταντινέα

 

Οι 4 από τους 8 κατηγορούμενους κρίθηκαν την Παρασκευή ένοχοι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Καλαμάτα - Πάμισος.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο, έναν 37χρονο και έναν 38χρονο, σε 8 μήνες φυλάκιση τον καθένα με τριετή αναστολή για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ έναν 26χρονο και έναν 27χρονο τους καταδίκασε σε 5 μήνες φυλάκιση τον καθένα με τριετή αναστολή, για απλή συνέργεια στην επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Νωρίτερα την ενοχή τους είχε προτείνει και η εισαγγελέας, καθώς τόσο ο βουλευτής όσο και δύο μάρτυρες οι οποίοι είναι φίλοι του και είδαν τι έγινε αφού έφυγαν μαζί από το γήπεδο, τους είχαν κατονομάσει με σιγουριά στις καταθέσεις τους στο δικαστήριο ότι έσπρωξαν, έβρισαν και χτύπησαν (σ.σ. οι δύο χτύπησαν ενώ οι άλλοι δύο συμμετείχαν στον όχλο και έβρισαν) τον Π. Κωνσταντινέα. Πάντως οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν άπαντες τη συμμετοχή τους ενώ επιβεβαίωσαν ότι όλα ξεκίνησαν γιατί κάποιος από το πλήθος φώναξε "προδότες, ξεπουλήσατε τη Μακεδονία".

Θυμίζουμε ότι η επίθεση στον Π. Κωνσταντινέα έγινε μπροστά σε στέκι των οργανωμένων οπαδών "Bulldogs" της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καλαμάτας ("Μαύρη Θύελλα"), στην οδό Καλλιπατείρας.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Ο ίδιος ο Π. Κωνσταντινέας περιγράφοντας το περιστατικό μίλησε για απρόκλητη επίθεση, που τον έκανε να σαστίσει. Είπε ότι τον έσπρωχναν και έβριζαν χυδαία ενώ βρέθηκε ξαφνικά περικυκλωμένος από 5-6 άτομα. Σε κάποια στιγμή αντιλήφθηκε μάλιστα έναν ο οποίος βιντεοσκοπούσε όλο αυτό και ο βουλευτής πήγε να πάρει το τηλέφωνο, φοβούμενος ότι θα το ανέβαζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τον γελοιοποιήσουν.

Εκεί πια ξέφυγε η κατάσταση και βρέθηκε περικυκλωμένος, σύμφωνα με τον ίδιο και τις καταθέσεις δύο ακόμα μαρτύρων, από 25-30 άτομα. Περιέγραψε ότι τον έσπρωχναν και τον έβριζαν ώσπου βρέθηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο και κάποιος του έβαλε τρικλοποδιά, έπεσε και τότε άρχισαν να τον χτυπούν μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι και τα πλευρά. Ο ίδιος -είπε- φώναξε στους φίλους του με τους οποίους έφυγαν μαζί από το γήπεδο να καλέσουν την Αστυνομία και όταν ακούστηκαν οι σειρήνες, ο όχλος σκόρπισε. Επίσης, ο βουλευτής κατονόμασε και τα άτομα οι οποίοι τον χτύπησαν και τους υπέδειξε στο δικαστήριο λέγοντας ακριβώς τι είπαν και τι έκαναν.

ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ

Οι κατηγορούμενοι πάντως αρνήθηκαν και οι 8 ότι είχαν την παραμικρή συμμετοχή. Επιβεβαίωσαν πάντως ότι ο Π. Κωνσταντινέας περνούσε με το σκούτερ του και σταμάτησε όταν κάποιοι φώναξαν από το πλήθος συνθήματα για ξεπούλημα της Μακεδονίας. Επίσης, επιβεβαίωσαν και το περιστατικό με το κινητό τηλέφωνο αλλά κανένας δεν ήξερε ποιος ήταν αυτός ο οποίος τραβούσε το βίντεο.

Κατά τα άλλα, παρουσίασαν μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής προκάλεσε το πλήθος με βλαστήμιες και απειλές, ότι θα βάλει να τους συλλάβουν όλους. Οι καταδικασθέντες στις απολογίες τους δεν αρνήθηκαν ότι ήταν παρόντες, αρνήθηκαν όμως πως τον χτύπησαν ή συμμετείχαν στα επεισόδια. Είπαν ότι κανένας δεν έδειρε με μπουνιές και κλωτσιές τον βουλευτή, αλλά ότι έπεσαν μόνο κάτι σπρωξιές και βρισιές, αμφισβητώντας τον ξυλοδαρμό και τα έγγραφα του νοσοκομείου για τραυματισμό του Πέτρου Κωνσταντινέα στο μάτι το κεφάλι, τον αυχένα και το θώρακα.

Ν.Κ.

 


NEWSLETTER