Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 11:23

Η υποθηκοφύλακας Καλαμάτας σε αργία

Γράφτηκε από την
Η υποθηκοφύλακας Καλαμάτας σε αργία

 

Η συμβολαιογράφος Παναγιώτα Κούβελα αναπληρώνει από την περασμένη Πέμπτη την υποθηκοφύλακα Καλαμάτας η οποία έχει τεθεί σε τετράμηνη υποχρεωτική αργία.

Γι' αυτούς τους 4 μήνες η κ. Κούβελα (σ.σ. προσωρινός αντικαταστάτης ορίζεται σύμφωνα με σχετική διάταξη ο αρχαιότερος συμβολαιογράφος) θα εκτελεί καθήκοντα ως αναπληρώτρια προϊσταμένη.

Θυμίζουμε ότι η υποθηκοφύλακας Μαρία Παπανικολοπούλου τέθηκε και πριν ένα χρόνο σε διαθεσιμότητα με απόφαση της αρμόδιας δευτεροβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής, ύστερα από αναφορά των υπαλλήλων της υπηρεσίας. Τη νεότερη πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης επέβαλε το Πειθαρχικό Συμβούλιο Συμβολαιογράφων - Υποθηκοφυλάκων του Εφετείου Καλαμάτας, μετά από αναφορά που είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2012 από το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας και το Σύλλογο Συμβολαιογράφων Εφετείων Ναυπλίου - Καλαμάτας. Οι δύο σύλλογοι είχαν αποστείλει τότε έγγραφη διαμαρτυρία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, την Κτηματική ΑΕ και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και διαμαρτύρονταν ότι αποτελούν καθημερινό φαινόμενο οι σοβαρές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των μελών τους, αλλά και οι προσβλητικές - υβριστικές συμπεριφορές προς τους υπαλλήλους του γραφείου. 

Σημειώνουμε ότι το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο διατήρησε την πρωτοβάθμια απόφαση για προσωρινή παύση της υποθηκοφύλακα από τα καθήκοντά της για χρονικό διάστημα 4 μηνών, που της είχε επιβληθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πρωτοδικείου Καλαμάτας.

Πάντως, υπάρχουν νομικοί και συμβολαιογράφοι οι οποίοι λένε ότι δεν είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να τεθεί σε διαθεσιμότητα η υποθηκοφύλακας, γιατί εκκρεμούν προς εξέταση ενστάσεις και αιτήσεις διόρθωσης στο Κτηματολόγιο.

Ν.Κ.


NEWSLETTER