Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 13:49

Μεσσηνία: Αθώωση τσιγγάνων για κλοπή και ενοχή για βία

Μεσσηνία: Αθώωση τσιγγάνων για κλοπή και ενοχή για βία

Δύο αδέλφια τσιγγάνους από τον Αγιο Κωνσταντίνο αθώωσε με ελάχιστες αμφιβολίες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων για τις κλοπές αυτοκινήτων, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα έπαιρναν για να πάνε να κλέψουν και μετά τα έκαιγαν.

Ωστόσο, καταδικάστηκαν σε 2 χρόνια φυλάκιση ο καθένας για παράνομη βία, γιατί στις 24 Μαΐου 2016 είχαν χτυπήσει και πετάξει έξω από το αυτοκίνητο την αδελφή τους στην οδό Λεΐκων στην Καλαμάτα, για να το κλέψουν. Ο γαμπρός τους ήταν αυτός ο οποίος μετά το ξύλο που έριξαν στη γυναίκα του και την κλοπή του αυτοκινήτου τους, κατήγγειλε στην Ασφάλεια ότι αυτοί έχουν κάνει 15 κλοπές και απόπειρες αυτοκινήτων, σπιτιών και γραφείων -ενώ τα τρία από τα κλεμμένα αυτοκίνητα τα είχαν κάψει και τα άλλα παρατήσει.

Σχετικά με το περιστατικό με την αδελφή τους, η ίδια χθες κατέθεσε στο δικαστήριο ότι "τις κουβέντες τις είπε πάνω στο θυμό της" και το αυτοκίνητο το πήραν τα αδέλφια της χωρίς να την πειράξουν γιατί τους χρωστούσε 900 ευρώ. Κι όταν η εισαγγελέας τής υπενθύμισε όσα είχε πει στους αστυνομικούς, δηλαδή ότι όρμηξαν στο αυτοκίνητο, την πέταξαν έξω, την κλότσησαν στην κοιλιά και την έσυραν στην άσφαλτο, αυτή επέμεινε ότι είχε θυμώσει, γι' αυτό και το δικαστήριο διέταξε να κρατηθεί για ψευδομαρτυρία, ώσπου να... θυμηθεί.

Ν.Κ.