Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 18:06

Καλαμάτα: Από 8 μήνες σε πατέρα και γιο για επίθεση σε δημοτικούς αστυνομικούς

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Από 8 μήνες σε πατέρα και γιο για επίθεση σε δημοτικούς αστυνομικούς

 

Με 8 μήνες φυλάκιση τον καθένα τιμώρησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας πατέρα και γιο, οι οποίοι κατηγορούντο ότι ο πατέρας έβρισε γυναίκα δημοτική αστυνομικό “μωρή μ... να κάνεις άλλη δουλειά” και “τράβα από δω...”, ενώ ο γιος απείλησε με σπρωξιές και τη γροθιά του τον άνδρα συνάδελφό της για ένα... παράνομο παρκάρισμα.

Οι δύο Καλαματιανοί κατηγορούμενοι ωστόσο αρνήθηκαν ότι έτσι είχαν τα γεγονότα και υποστήριξαν ότι χρησιμοποίησαν φράσεις ευγένειας λέγοντας “παρακαλώ” και εξηγώντας ότι ο πατέρας έχει θέμα υγείας με την καρδιά του. Στη δίκη μάλιστα κατέθεσαν ως αυτόπτες μάρτυρες η σύζυγος του νεότερου κατηγορουμένου και ένας ακόμα άνδρας, οι οποίοι υποστήριξαν την εκδοχή των κατηγορουμένων.

Η εισαγγελέας πρότεινε πάντως στην αγόρευσή της να μην λάβει υπόψη του το δικαστήριο τους συγκεκριμένους μάρτυρες και να κηρύξει ένοχους τους κατηγορούμενους, οι οποίοι καταδικάστηκαν με τριετή αναστολή για αντίσταση κατά της Αρχής και άσκησαν έφεση.

Οπως περιέγραψε στην κατάθεσή της η δημοτική αστυνομικός -και αναφέρεται στο κατηγορητήριο-, στην οδό Κιλκίς στην Καλαμάτα, Απρίλιο του 2016 κι ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία, προειδοποίησε με τη σφυρίχτρα για να πάρουν ένα επαγγελματικό φορτηγάκι, το οποίο είχαν παρκάρει παράνομα. Τότε, πολύ επιθετικά, βρίζοντας και απειλώντας, ο μεγαλύτερος σε ηλικία κατηγορούμενος έκανε φασαρία στη δημοτική αστυνομικό, χρησιμοποιώντας ακόμη και φράσεις υποτιμητικές για το φύλο, αλλά και την ιδιότητά της. Σύντομα βρέθηκαν κοντά τους και ο άλλος κατηγορούμενος, όπως και ο συνάδελφός της. Η μάρτυρας περιέγραψε ότι και ο γιος ήταν επιθετικός κι ότι επικαλέστηκε πως ο πατέρας του έχει πρόβλημα υγείας, αλλά με τέτοιο τρόπο και σε σημείο τέτοιο, που αισθάνθηκε απειλή για τη σωματική της ακεραιότητα, ενώ φοβήθηκε και για τον συνάδελφό της. Είπε λοιπόν ότι ο κατηγορούμενος τραβώντας τον δύο φορές από το μπουφάν απώθησε βίαια το συνάδελφό της, ενώ ακούμπησε και τη σφιγμένη γροθιά του στο πρόσωπό του. Την αντίδραση αυτή -περιγράφοντας ότι κόλλησε ο κατηγορούμενος τη γροθιά του στη μύτη του- κατέθεσε και ο συνάδελφός της σε γραπτή μαρτυρία του, η οποία διαβάστηκε στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος δικαιολόγησε το σκηνικό αυτό, έτσι όπως το περιέγραψαν οι δύο δημοτικοί αστυνομικοί, υποστηρίζοντας στο δικαστήριο ότι δεν έγινε έτσι, αλλά μπήκε στη μέση για να τους απομακρύνει από τον πατέρα του, γιατί του φώναζαν και έχει την καρδιά του.

Ν.Κ.


NEWSLETTER