Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 10:14

Καλαμάτα: Αναβολή για Οκτώβριο στη δίκη για το δυστύχημα στον σαϊτοπόλεμο

Καλαμάτα: Αναβολή για Οκτώβριο στη δίκη για το δυστύχημα στον σαϊτοπόλεμο

 

Για τις 7 Οκτωβρίου ανέβαλε χθες, λόγω παρέλευσης ωραρίου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας τη δίκη για τους 7 κατηγορούμενους, τους 6 σαϊτολόγους και τον αντιδήμαρχο (τότε δημοτικό σύμβουλο) Νίκο Μπασακίδη, για τη φονική σαΐτα που αφαίρεσε τη ζωή του 54χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη στον περσινό σαϊτοπόλεμο, ανήμερα το Πάσχα.

Εν τω μεταξύ, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, και συγκεκριμένα ο συνήγορος 5 εκ των κατηγορούμενων σαϊτολόγων Αντώνης Κατσάς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι άγνωστος/η κατέθεσε ανώνυμα καταγγελία, η οποία βρίσκεται στη δικογραφία και -σύμφωνα πάντα με τον συνήγορο- επιρρίπτει ευθύνες σε πολλά πρόσωπα. Η εν λόγω καταγγελία φέρεται ότι πυροδότησε τη διαταγή έρευνας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως δημάρχου Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του τότε προέδρου της “Φάρις” Γιάννη Δούζη και του διευθυντή Αστυνομίας εκείνη την περίοδο στο νομό και νυν γενικού αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου Παναγιώτη Πούπουζα. Επίσης, διερευνάται και τυχόν εμπλοκή των άλλων σαϊτολόγων, αλλά και όποιου άλλου συμμετείχε στη διοργάνωση (χρηματοδοτούσε και προμήθευε τα μπουλούκια με μπαρούτι και υλικά) και στη διεξαγωγή, καθώς και στη λήψη μέτρων (ακόμα και στη φύλαξη των υλών και σαϊτών) του περσινού σαϊτοπόλεμου. Μάλιστα, η προκαταρκτική βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόσωπα καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση, ενώ ο Αντ. Κατσάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποδοθούν ποινικές ευθύνες από τις εισαγγελικές αρχές ως απόρροια τυχόν επιβαρυντικών στοιχείων, τα οποία θα προκύψουν από τη συγκεκριμένη προκαταρκτική εξέταση.

 

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Να αναφέρουμε εδώ ότι τον περασμένο Μάιο είχε δοθεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο αναβολή στη δίκη για χθες, γιατί δεν είχαν έρθει οι απαντήσεις (κι ούτε ήρθαν ενδιάμεσα) από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας για το βίντεο, το οποίο -σύμφωνα με τα στοιχεία που τότε έγιναν γνωστά και προέρχονταν από αστυνομικές πηγές- δείχνει ότι η φονική σαΐτα έφυγε από το ταγάρι του 62χρονου καπετάνιου του μπουλουκιού "Επίλεκτοι του Αγ. Σίδερη". Επίσης, απαντήσεις αναμένονταν και για τα μείγματα του μπαρουτιού. Επιπλέον, η αναβολή είχε κριθεί αναγκαία γιατί βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη και εισαγγελική παραγγελία που διερευνούσε μεταξύ άλλων ποιος ήταν ο υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας. Θυμίζουμε πάντως ότι εξαρχής η υπεράσπιση των σαϊτολόγων δεν αποδέχεται την προαναφερόμενη εκδοχή (σ.σ. ότι έφυγε η σαΐτα από το ταγάρι του καπετάνιου) και περιμένει τις απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για το ποια πορεία διέγραψε η σαΐτα που χτύπησε και σκότωσε τον εικονολήπτη, αν έφυγε από το χέρι κάποιου και, αν ναι, ποιος την κρατούσε ή αν ήταν στο σάκο κάποιου και σε αυτή την περίπτωση, πώς πήρε φωτιά.

Ν.Κ.