Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 08:11

Απόφαση δικαστηρίου για τη μήνυση Μαντά: Ενοχος ο Τατούλης για εξύβριση, αθώος για τη συκοφαντία

Γράφτηκε από την
Απόφαση δικαστηρίου για τη μήνυση Μαντά: Ενοχος ο Τατούλης για εξύβριση, αθώος για τη συκοφαντία

 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης έκρινε ένοχο τον πρώην περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για εξύβριση του βουλευτή Περικλή Μαντά, αλλά δεν επέβαλε ποινή καθώς πρόσφατα άλλαξε ο νόμος για να αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια και οι φυλακές.

Με την ίδια απόφασή του το δικαστήριο αθώωσε λόγω αμφιβολιών τον κ. Τατούλη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης του κ. Μαντά. Καθοριστικό ρόλο στην αθώωση του κ. Τατούλη διαδραμάτισαν οι μάρτυρες υπεράσπισης και  πρώην αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Ρουμελιώτης και Απόστολος Παπαφωτίου, που κατέθεσαν ότι μια μέρα του Μαρτίου του 2018 άκουσαν τον κ. Μαντά να ζητά "μαύρο χρήμα" για κάποιο μέσο μαζικής ενημέρωσης από τον τότε περιφερειάρχη. Για αυτή την ένορκη κατάθεσή τους οι κ.κ. Ρουμελιώτης και Παπαφωτίου θα δικαστούν μαζί με τον κ. Τατούλη το Νοέμβριο στην Καλαμάτα αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της "ψευδούς κατάθεσης", της συκοφαντικής δυσφήμησης, της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή κατάθεση κατά συρροή και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή κατάθεση κατά συρροή.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Τατούλη αν και πιέστηκαν από τον δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο δεν μπόρεσαν να θυμηθούν ποια μέρα του Μαρτίου του 2018 επισκέφθηκε ο κ. Μαντάς τον πρώην περιφερειάρχη για να του ζητήσει να δώσει "μαύρο χρήμα" σε "μέσο μαζικής ενημέρωσης".

Υπενθυμίζουμε ότι το Σεπτέμβριο του 2018 ο κ. Τατούλης μετά την παραίτηση του κ. Μαντά από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Στενοχωριέμαι και λυπάμαι πάρα πολύ για το κατάντημα ενός πρώην αντιπεριφερειάρχη μου και σήμερα ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου, που ερχόταν στο γραφείο μου για να μου πει ότι ο τάδε ιδιοκτήτης μέσου μαζικής ενημέρωσης ήθελε επιπλέον χρήμα και όταν τον ρώταγα τι χρήμα, μου έλεγε "ξέρεις, πρέπει να μάθεις εκείνο το μαύρο"».

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΝΤΑ

Ο βουλευτής Περικλής Μαντάς δήλωσε μετά την έκδοση της απόφασης: "Οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι σεβαστές, ακόμη και όταν δεν είναι αμετάκλητες. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης σήμερα αθώωσε για ένα τμήμα της κατηγορίας τον Πέτρο Τατούλη, λόγω αμφιβολιών. Για το δεύτερο τμήμα της κατηγορίας έκρινε τον κ. Τατούλη ένοχο, διότι τέλεσε εις βάρος μου το αδίκημα της εξύβρισης. Πλην όμως δεν επέβαλε ποινή φυλάκισης, εκτελώντας πρόσφατο νόμο της Βουλής των Ελλήνων για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων από τις ποινικές υποθέσεις. Η ως άνω απόφαση συνιστά όχι το τέλος, αλλά ένα στάδιο ως την τελική απόδοση της δικαιοσύνης".


NEWSLETTER