Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 17:39

Αποχή από τον Δικηγορικό Σύλλογο Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Αποχή από τον Δικηγορικό Σύλλογο Τριφυλίας

Αποχή ξεκίνησε από χθες και για όλη την εβδομάδα ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας για το ζήτημα επαναλειτουργίας των δικαστηρίων και πιο συγκεκριμένα για την «καθυστερημένη έκδοση ΚΥΑ και το αιφνιδιαστικό άνοιγμα κάποιων διαδικασιών».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε εκτάκτως χθες με τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι Αθανάσιος Πετρόπουλος πρόεδρος, Αιμιλιανός Σεκλός γ. γραμματέας, Ευστρατία Λέφα ταμίας, Αντώνιος Μαρίνης και Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος σύμβουλοι.

Ομόφωνα αποφασίστηκε: «Αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας από τα καθήκοντά τους για το χρονικό διάστημα από 6 Απριλίου 2021, ημέρα Τρίτη μέχρι και 9 Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση και τον εμπαιγμό όχι μόνο του κλάδου μας και του κύρους της δικαιοσύνης, αλλά και του συνόλου των λειτουργών και συλλειτουργών αυτής, με την καθυστερημένη έκδοση ΚΥΑ και το αιφνιδιαστικό άνοιγμα κάποιων διαδικασιών. Ζητούμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για την ενιαία ρύθμιση όλων των προθεσμιών (πολιτικών και ποινικών υποθέσεων) με συγκεκριμένη αφετηρία. Ζητούμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης να παρατείνει σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο την έναρξη διενέργειας πλειστηριασμών, συνεκτιμώντας την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα λόγω των συνεπειών της πανδημίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αποφάσισε την Παρασκευή 9 Απριλίου να συνεδριάσει εκ νέου για λήψη περαιτέρω αποφάσεων».


NEWSLETTER