Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 12:12

Έγκλημα στην Κυπαρισσία: Υπο αποδοκιμασίες ο 72χρονος στον εισαγγελέα (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Υπό αποδοκιμασίες από συγκεντρωμένους πολίτες οδηγήθηκε πριν λίγη ώρα στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας, ο 72χρονος συνταξιούχος, που την Τρίτη σκότωσε τον 39χρονο Κώστα Καρυτινό στο κατάστημα "Γερμανός".

Ο 72χρονος, που χθες λίγο πριν πάρει προθεσμία, εμφανίστηκε αμετανόητος και τόνισε ότι δεν χρειάζεται δικηγόρο αποδίδοντας την πράξη του σε... ζήτημα τιμής. Χθες του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΑ

Αμετανόητος εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών χθες το πρωί ο 72χρονος συνταξιούχος, που το πρωί της Τετάρτης δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 39χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος «Γερμανός» στην Κυπαρισσία, με αφορμή έναν λογαριασμό 143 ευρώ. Μάλιστα ο 72χρονος παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο, ούτε δέχθηκε να του οριστεί από το δικαστήριο, παραιτούμενος του δικαιώματος αυτού και θα απολογηθεί τελικά σήμερα στις 12 το μεσημέρι χωρίς δικηγόρο, μετά την 24ωρη προθεσμία που του δόθηκε από την ανακρίτρια.

Η προσαγωγή του στο Δικαστικό Μέγαρο έγινε περίπου στις 11.30 το πρωί υπό ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας, η οποία νωρίτερα είχε απομακρύνει τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο. Αρχικά πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα, ο οποίος του απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, της παράνομης οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής και τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα λίγα λόγια που είπε εκεί φαίνεται να υποστήριξε ότι ήταν ζήτημα τιμής, ότι δεν θέλει δικηγόρο και ζήτησε να του επιβληθεί η βαρύτερη ποινή για αυτό που έκανε.

Η όλη διένεξη φαίνεται να ήταν για έναν λογαριασμό 143 ευρώ, για τον οποίο είχε πάει λίγη ώρα πριν το φονικό στο κατάστημα και είχε διαμαρτυρηθεί σε έντονο ύφος. Οι πληροφορίες λένε ότι ο 72χρονος φεύγοντας από το κατάστημα εκνευρισμένος πήγε στο σπίτι του με ταξί, πήρε το όπλο και πάλι με ταξί κατέβηκε στο κέντρο της πόλης αποφασισμένος όπως φαίνεται να προβεί σε αυτή του την πράξη. Αφού πυροβόλησε τον άτυχο 39χρονο στην κοιλιακή χώρα, βγήκε από το κατάστημα, έκανε μερικά βήματα πάνω-κάτω κρατώντας πάντα το όπλο στο χέρι και στη συνέχεια πήγε πάλι στην κοντινή πιάτσα ταξί και μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, όπου και παραδόθηκε ακουμπώντας το όπλο πάνω στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας.

Η όλη στάση του απέναντι στους δικαστικούς λειτουργούς ήταν σκληρή και αμετανόητη, ενώ και οι πληροφορίες μιλούν για ένα άτομο οξύθυμο και κλειστό. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι το έγκλημα δεν έγινε την ώρα του εκνευρισμού, αλλά ο 72χρονος έφυγε και επέστρεψε, δείχνοντας πως παρότι πέρασε κάμποση ώρα από τον τσακωμό, ο θυμός του δεν καταλάγιασε και γύρισε αποφασισμένος.

Επίσης να σημειώσουμε ότι πέρα από το περίστροφο που είχε πάνω του με τα πέντε φυσίγγια, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, ένα περίστροφο, 141 φυσίγγια πυροβόλου όπλου και 97 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Από την άλλη η πόλη της Κυπαρισσίας παραμένει μουδιασμένη από το τραγικό γεγονός και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς ένας τόσο νέος άνθρωπος έφυγε από τη ζωή με αυτό τον τρόπο. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη και όλοι είναι συγκλονισμένοι για το πόσο απροσδόκητα κόπηκε το νήμα της ζωής ενός νέου ανθρώπου. Φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν τον αδικοχαμένο 39χρονο χθες το απόγευμα στη εξόδιο ακολουθία που έγινε στο ναό του Αγίου Αθανασίου.