Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 21:42

Αποκαλυπτικές συνομιλίες στη δίκη της συμμορίας

Γράφτηκε από την
Αποκαλυπτικές συνομιλίες στη δίκη της συμμορίας

Με τις συνομιλίες μεταξύ του δολοφονημένου Φιλίπ Μεσάι και του κατηγορούμενου Β.Δ., ο οποίος τον παίρνει από το κινητό του κατηγορούμενου Β.Β. να πάει στο χτήμα την ημέρα της δολοφονίας του στις 29 Νοεμβρίου του 2011, για να δει "μια προβάτα που γέννησε", ξεκίνησε σήμερα μετά από διακοπή μιας εβδομάδας η δίκη της συμμορίας που βρίσκεται στο εδώλιο με την κατηγορία ότι πουλούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στην Καλαμάτα.

Στις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί μια ημέρα πριν, δηλαδή στις 28 Νοεμβρίου, ακούστηκαν οι συνεννοήσεις που έγιναν για να πάρουν τον εκτελεστή του Μεσάι, τον Αλβανό κατηγορούμενο Χ.Τ., από τη στάση του Νοσοκομείου Καλαμάτας όπου κατέβηκε από το λεωφορείο που τον έφερνε από την Αθήνα. Ο Χ.Τ. παραδέχτηκε την πρώτη μέρα της δίκης ότι έχει σκοτώσει τον ομοεθνή του Φιλίπ Μεσάι.

Από τις συνομιλίες φαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι είχαν υποψίες ότι μπορεί να παρακολουθούνται τα τηλέφωνά τους, καθώς μια μέρα πριν τη δολοφονία ο Χ.Β., δίδυμος αδερφός του Β.Β., τους προειδοποιεί "καθόλου μη μιλάτε στα τηλέφωνα", όταν τον πήραν για να του ζητήσουν το όπλο του, επειδή "είναι ανάγκη". 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλο της "Ελευθερίας"


NEWSLETTER