Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 13:06

Δολοφονία Μόνικα Γκιούς - Κυπαρισσία: Αρνείται τις κατηγορίες ο 39χρονος Ρουμάνος (βίντεο)

Δολοφονία Μόνικα Γκιούς - Κυπαρισσία: Αρνείται τις κατηγορίες ο 39χρονος Ρουμάνος (βίντεο)

 

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε ο 39χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 42χρονης ομοεθνούς του Μόνικας Γκιους στην Κυπαρισσία.

Ο 39χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση όσα έχει αναφέρει ο δικηγόρος του, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται από τις διωκτικές αρχές. Χθες το πρωί αρχικά οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας, για τυπικούς λόγους, προς εκτέλεση του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης. Από εκεί μεταφέρθηκε στην Κυπαρισσία, όπου υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης 20 λεπτά πριν τις 11 οδηγήθηκε στην εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια για να απολογηθεί. Από αυτή ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 11 το πρωί.

Η έξοδός του από το Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας έγινε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και πάλι υπό δρακόντεια μέτρα προστασίας, και από εκεί οδηγήθηκε στης Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας όπου κρατείται.

Ο 39χρονος βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών αρχών από το βράδυ της Πέμπτης μετά την έκδοσή του από τις ολλανδικές αρχές, καθώς είχε παραδοθεί αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα του Αεροδρομίου του Αϊντχόφεν, μετά την έκδοση του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης σε βάρος του. Οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση και η παράβαση του νόμου περί όπλων. Κατηγορείται για το θάνατο της 42χρονης Μόνικας Γκιους, η οποία στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε βρεθεί θαμμένη κάτω από τσιμέντο στην αυλή του σπιτιού όπου έμενε ο 39χρονος στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

Να θυμίσουμε ότι η 42χρονη που για χρόνια έμενε στην Κυπαρισσία είχε εξαφανιστεί από τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο η εξαφάνισή της είχε επίσημα δηλωθεί στις αρχές από συγγενικό της πρόσωπο στο τέλος του περασμένου Μαΐου. Ακολούθησαν έρευνες από τις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό της, μέχρι να τη βρουν θαμμένη κάτω από τσιμέντο και σε προχωρημένη σήψη στην αυλή του 39χρονου. Μάλιστα ο εντοπισμός της έγινε καθώς παρατηρήθηκε σε μια γωνία της αυλής διαφορετική απόχρωση του τσιμέντου (φαινόταν λίγο πιο φρέσκο). Αυτό κίνησε τις υποψίες, και όταν έσκαψαν μετά από λίγα εκατοστά αποκαλύφθηκε το πτώμα της 42χρονης, η ταυτοποίηση του οποίου έγινε με τη μέθοδος του DNA. Βασικός ύποπτος για την υπόθεση αυτή, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, είναι ο 39χρονος ο οποίος πλέον βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 39χρονος την Τρίτη θα βρεθεί στο Εφετείο Καλαμάτας, όπου θα εκδικαστεί ή έφεση που έχει ασκήσει για καταδίκη του για ενδοοικογενειακή βία από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας.

Κ.Μπ.