Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 08:26

Δίκτυο διακίνησης κοκαΐνης: Προφυλακίστηκαν ο Αιγύπτιος αρχηγός και ο Καλαματιανός επιχειρηματίας

Γράφτηκε από την
Δίκτυο διακίνησης κοκαΐνης: Προφυλακίστηκαν ο Αιγύπτιος αρχηγός και ο Καλαματιανός επιχειρηματίας

 

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά την πολύωρη απολογία τους στις ανακρίτριες Καλαμάτας, ο Αιγύπτιος φερόμενος ως αρχηγός και ένας Καλαματιανός επιχειρηματίας, από τους συνολικά 9 κατηγορούμενους για εμπλοκή σε εγκληματικό δίκτυο διακίνησης κοκαΐνης και χασίς, που φέρεται να δρούσε τουλάχιστον από πέρυσι τον Ιούνιο στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και την Τριφυλία.

Οι υπόλοιποι 7 κατηγορούμενοι (4 αλλοδαποί: 24χρονος και 38χρονος Βούλγαροι, 24χρονος και 31χρονος Αλβανοί, και 3 Ελληνες: 21χρονος Καλαματιανός, 27χρονος και 32χρονος Γαργαλιανιώτες) αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και να εμφανίζονται σε συγκεκριμένα διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής τους. Οι δύο 24χρονοι (ένας Βούλγαρος και ένας Αλβανός) από τους 7 θα εμφανίζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο Τμήμα.

Η ανακριτική διαδικασία για τους 9, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους και τη Μαραθόπολη Τριφυλίας, ξεκίνησε νωρίς την Πέμπτη, με τους κατηγορούμενους να προσέρχονται σταδιακά στα δύο ανακριτικά γραφεία των Δικαστηρίων της Καλαμάτας, και διήρκεσε μέχρι αργά το βράδυ της ίδιας μέρας.

Το δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο εξάρθρωσε μέσα από την παρακολούθηση τηλεφώνων η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, απαρτιζόταν από δύο ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις με συνολικά 13 μέλη, που έδρασαν σε διαφορετικό χρόνο με φερόμενο ως κοινό αρχηγό έναν 32χρονο Αιγύπτιο, κάτοικο Καλαμάτας.

Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 35 άτομα, τα οποία προμηθεύονταν ναρκωτικά από το κύκλωμα και έχουν όλα ταυτοποιηθεί, ενώ εκτός από τους 9 συλληφθέντες, στη διακίνηση ναρκωτικών ως μέλη των εγκληματικών οργανώσεων φέρονται να εμπλέκονται ακόμα 4 άτομα: για τα δύο από αυτά, έναν 26χρονο Αλβανό και έναν 26χρονο Ελληνα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ ένας 21χρονος και ένας 20χρονος Ελληνες κάτοικοι Καλαμάτας διέκοψαν σε προγενέστερο χρόνο την εγκληματική τους δράση.

Κομβικό ρόλο στο δίκτυο διακίνησης των ναρκωτικών φέρεται να είχε ο 37χρονος Καλαματιανός επιχειρηματίας ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μαζί με τον 32χρονο Αιγύπτιο φερόμενο ως αρχηγό. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, μεταξύ των κατασχεθέντων ήταν και 1.045,40 γραμ. χασίς σε φούντα, που βρέθηκαν σε μια παλιά αποθήκη καταστήματος κρυμμένα κάτω από έναν μουσαμά, πίσω από το σπίτι του επιχειρηματία. Η αποθήκη του σπιτιού του 37χρονου ήταν σύμφωνα με την Δίωξη Ναρκωτικών μια από τις «καβάτζες» που χρησιμοποιούνταν από το κύκλωμα αποκλειστικά για την αποθήκευση ναρκωτικών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 13 μελών του φερόμενου ως εγκληματικού δικτύου διακίνησης κοκαΐνης και χασίς είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορά τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διακίνησης ναρκωτικών.


NEWSLETTER