Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 09:07

Στο εδώλιο Αλβανός για έγκλημα στη Σπηλιά το 2011

Γράφτηκε από την
Στο εδώλιο Αλβανός για έγκλημα στη Σπηλιά το 2011

 

Ενας 46χρονος Αλβανός κάθισε χθες κατηγορούμενος στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας, για το έγκλημα που διαπράχθηκε το Μάιο του 2011 με θύμα έναν 79χρονο στη Σπηλιά του Δήμου Τριφυλίας.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Φαρακλάδα και φέρεται να διέπραξε το έγκλημα μαζί με έναν 37χρονο σήμερα ομοεθνή του, ο οποίος είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2015 και χαρακτηρίστηκε ως σίριαλ κίλερ, αφού εκτός από τη δολοφονία του 79χρονου στη Σπηλιά Τριφυλίας καταδικάστηκε και για τη δολοφονία ενός ηλικιωμένου στην Τρίπολη, καθώς και μιας 59χρονης ζωγράφου στη Νάξο. 

Ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε από πέρυσι το Μάιο ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Κυπαρισσίας, καθώς ταυτοποιήθηκε το γενετικό του υλικό σε μια γόπα τσιγάρου στο σπίτι του θύματος, προφυλακίστηκε μετά την απολογία του το Σεπτέμβριο στις δικαστικές αρχές, για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, και ληστεία κατά συναυτουργία. Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται πως τέλεσε το έγκλημα με τον ήδη καταδικασθέντα ομοεθνή του, και ο συνήγορός του Γιώργος Ράλλης επικαλέστηκε στο δικαστήριο πως ο εντολέας του μέχρι την προηγούμενη ημέρα του φόνου ήταν στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, το δικαστήριο διέκοψε για τις 17 Ιανουαρίου του νέου έτους, προκειμένου να κληθεί για να καταθέσει στη δίκη ένας τρίτος Αλβανός, τον οποίο ο 37χρονος φέρεται να κατονόμασε το 2015, όταν ομολόγησε τότε ότι δολοφόνησε μαζί με έναν ομοεθνή του τον ηλικιωμένο στη Σπηλιά.

 

ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

Ο 37χρονος στην ομολογία του πριν από 6 χρόνια είχε αναφέρει ότι ζούσε στη Σπηλιά και δούλευε ως εργάτης γης στα κτήματα του ηλικιωμένου. Ισχυρίστηκε ότι δεν τον σκότωσε μόνος του, αλλά μαζί με έναν ομοεθνή του χτύπησαν τον ηλικιωμένο μέχρι θανάτου πάνω σε έναν καβγά για χρήματα. Στη συνέχεια οι δυο τους πήγαν στο σπίτι του θύματος και έκλεψαν κάπου 180-200 ευρώ, κι έτσι άφησε αποτυπώματα και βρέθηκε ότι είναι ο δράστης.

Ο 79χρονος είχε βρεθεί νεκρός δίπλα στην περίφραξη χωραφιού όπου υπήρχε ένα αγροτόσπιτο που νοίκιαζε σε αλλοδαπούς εργάτες. Νωρίτερα, οι γείτονές του είχαν δει ανοιχτή την πόρτα του σπιτιού του μέσα στο χωριό, αλλά ο ίδιος ήταν άφαντος. Οι γείτονες πρόσεξαν επίσης ότι το σπίτι ήταν αναστατωμένο και κάλεσαν την Αστυνομία. Λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε και το πτώμα του ηλικιωμένου, στα 500 μέτρα από το αγροτόσπιτο.

 

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ

Ο συνήγορος του 46χρονου κατηγορούμενου Γιώργος Ράλλης, μετά την τροπή που πήρε η δίκη, δήλωσε: “Ο εντολέας μου δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, συμπτωματικό είναι πως είναι και κρατούμενος και κατηγορούμενος”. Σημείωσε δε πως μέχρι τις 17 Ιανουαρίου οπότε θα συνεχιστεί η δίκη, “το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο και αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους. Ο λόγος που ανέβαλε το δικαστήριο είναι για να κληθεί αυτός που φέρεται ότι τέλεσε το έγκλημα με αυτόν που ήδη καταδικάστηκε”.

Πριν τη διακοπή της δίκης, μάρτυρας ο οποίος απασχολεί σε αγροτικές εργασίες τον κατηγορούμενο κατέθεσε στο δικαστήριο πως ποτέ δεν έχει αντιδράσει βίαια σε ό,τι παρατήρηση κι αν του έχει κάνει, στα 5 χρόνια που τον έχει ως εργάτη στα κτήματά του.

Η κόρη του κατηγορούμενου κατέθεσε πως ο πατέρας της πάντα είχε σταθερή κατοικία όταν δούλευε στην Τριφυλία, ενώ με το θύμα διατηρούσαν φιλικές σχέσεις και πήγαινε στο σπίτι του.

Ν.Κ.   


NEWSLETTER