Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 08:45

Καλαμάτα: 3 χρόνια με αναστολή για τον εμπρησμό του "Please don't tell"

Γράφτηκε από την

Ένοχο για τον εμπρησμό του μαγαζιού "Please don't tell" στην οδό Ύδρας και Περικλέους τον Ιανουάριο του 2017 έκρινε τον κατηγορούμενο χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της πρότερης σύννομης ζωής. Αξίζει να σημειωθεί πως ο καταδικασθείς κρίθηκε με τον ευμενέστερο νόμο του 2021, ενώ στην επιμέτρηση της ποινής συνέβαλε και η αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης. 

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την καταδίκη του όπως κατηγορείτο, δηλαδή για τον εμπρησμό από πρόθεση του νυχτερινού κέντρου διασκέδασης “Please don't tell”, το οποίο μάλιστα λειτουργούσε παλιότερα ο κατηγορούμενος. Επίσης, η εισαγγελέας στην αγόρευσή της μίλησε και για ηθικό αυτουργό στον εμπρησμό, κατονομάζοντας τον ξάδελφο του πολιτικώς ενάγοντα, ο οποίος -είπε η εισαγγελέας- έβαλε τον κατηγορούμενο να κάψει το μαγαζί. Ο πολιτικώς ενάγων, επιχειρηματίας της διασκέδασης, εκμεταλλευόταν μαζί με τον ξάδελφό του νυχτερινά μαγαζιά στην Καλαμάτα, αλλά τσακώθηκαν και τα χώρισαν.

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο καταδικασθείς ως φυσικός αυτουργός του εμπρησμού, στην απολογία του αρνήθηκε ότι το έκανε και επέμεινε πως δεν ήταν εκεί όταν έπιασε η φωτιά κι ούτε πέρασε από εκείνο το δρόμο το βράδυ της φωτιάς. Μάλιστα υποστήριξε ότι βρισκόταν στο δικό του μαγαζί με παρέα, ενώ νωρίτερα μάρτυρας υπεράσπισης, ο οποίος είχε σχέση εξαρτημένης εργασίας μαζί του κατά το παρελθόν, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ήταν παρέα και έκαναν μετακόμιση στο μαγαζί του κατηγορουμένου.

Χθες η δίκη, η οποία διεξήχθη από την αρχή στις 9 Μαρτίου, ξεκίνησε με την προβολή των DVD με το υλικό από τις κάμερες καταστημάτων της περιοχής. Σύμφωνα με τον πολιτικώς ενάγοντα, ο οποίος μετά από αίτημα του συνηγόρου του Κώστα Μαργέλη εξετάστηκε συμπληρωματικά από το δικαστήριο, η μία από τις δύο αντρικές φιγούρες που φαίνονται στα βίντεο της δικογραφίας να κινούνται την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς γύρω από το μαγαζί, ανήκει στον κατηγορούμενο. Ο πολιτικώς ενάγων αφού παρακολούθησε τις σκηνές του βίντεο όπου εμφανίζονται οι δύο άνδρες, δήλωσε στο δικαστήριο 1.000% σίγουρος πως ο ένας είναι ο καταδικασθείς, λέγοντας ότι τον αναγνωρίζει από το χορευτικό του περπάτημα, το σκουρόχρωμο ημίπαλτο που φορούσε και όταν είχε εμφανιστεί τις προηγούμενες μέρες στο “Please don't tell” ως πελάτης, το σουλούπι του και τη συνήθειά του να έχει τα χέρια στις τσέπες.

ΕΙΧΕ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ

Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση εμπρησμού του “Please don't tell” εκδικάστηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2019, αλλά μετά από τρεις συνεδριάσεις το δικαστήριο ανέβαλε, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να απαντηθεί εγγράφως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας αν υπάρχει ασυνέχεια στο ένα από τα βίντεο, όπου οι μάρτυρες είχαν αναγνωρίσει και τότε τον κατηγορούμενο.

Η φωτιά είχε ξεσπάσει βράδυ στις 8 Ιανουαρίου 2017, ενώ το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης δεν λειτουργούσε. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και κατέκαψε ολοσχερώς το εσωτερικό του μαγαζιού βρίσκοντας άφθονη εύφλεκτη ύλη, ενώ έπεσε και η οροφή, καθώς από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στράβωσαν τα μεταλλικά δοκάρια και οι κολόνες οι οποίες την συγκρατούσαν. Επίσης, κάηκαν τα μηχανήματα ήχου και οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, τα συστήματα εξαερισμού, φωτιστικά, συσκευές και όλος ο εξοπλισμός.

Στη δίκη το 2019, όπως και σε αυτή που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, τόσο ο πολιτικώς ενάγων, ο οποίος υπενοικίαζε το νυχτερινό κέντρο στον επιχειρηματία που το λειτουργούσε, όσο και ο επιχειρηματίας συνέδεσαν τον κατηγορούμενο με έναν πρώτο ξάδελφο του πρώτου, ο οποίος -είπαν στο δικαστήριο- μετά τον τσακωμό τους απειλούσε ότι “σε λίγο δεν θα έχει μαγαζί”.

Ν.Κ.