Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 14:30

Καλαμάτα: Συνεχίζεται η αποχή δικηγόρων

Γράφτηκε από την

Με αποχή των δικηγόρων Καλαμάτας από ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, στις οποίες υπάρχει κατηγορία για εγκληματική οργάνωση, ξεκινά το νέο δικαστικό έτος.

Η αποχή θα διαρκέσει έως το τέλος του χρόνου, ενώ ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο. Οι δικηγόροι ζητούν απόσυρση ή τροποποίηση της διάταξης που προβλέπει την υποχρεωτική φυλάκιση για πλημμελήματα.

Πιο αναλυτικά, όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου επικύρωσε τη σχετική πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων και συνεχίζει την στοχευμένη αποχή από ποινικές δίκες μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, όπου υπάρχει η εν λόγω κατηγορία (είτε αυτοτελώς είτε από κοινού με άλλα αδικήματα) κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Εξαιρούνται οι υποθέσεις που τελούν υπό παραγραφή (πλημμελήματα που από τον χρόνο τέλεσης της πράξης έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α΄ βαθμό) ή υπάρχουν κατηγορούμενοι που κρατούνται προσωρινά και συμπληρώνεται το ανώτατο όριο κράτησής τους.