Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 15:24

Χαστούκισε μάρτυρα για να πει ψέματα

Γράφτηκε από την
Χαστούκισε μάρτυρα  για να πει ψέματα

Σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 3 χρόνων και δύο μηνών καταδικάστηκαν δύο Καλαματιανοί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, γιατί ο ένας κατηγορούμενος χαστούκισε μάρτυρα σε άλλη δίκη

προκειμένου να καταθέσει ότι ο άλλος κατηγορούμενος (και πρώην εργοδότης του μάρτυρα) δεν του χρωστούσε λεφτά. Το θύμα φοβήθηκε και είπε ψέματα στο δικαστήριο. 

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έδωσε τη σφαλιάρα στο μάρτυρα μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, έξω από τη δικαστική αίθουσα. Το θύμα φοβήθηκε. Σύμφωνα με την κατάθεσή του ο κατηγορούμενος τού έκανε νόημα να βγει έξω από την αίθουσα και τον απείλησε πως "θα σε σακατέψουμε αν πειράξεις τον Μ..... (σ.σ. τον άλλο κατηγορούμενο)". Κι όταν ο μάρτυρας αντέδρασε λέγοντας "άει παράτα με", τον σφαλιάρισε τόσο δυνατά που σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση του προκάλεσε ρήξη τυμπάνου και προσωρινή βαρηκοΐα. 

Χθες στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ο οποίος έδωσε το χαστούκι δεν παρέστη στη δίκη και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του, ενώ ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός αρνήθηκε στην απολογία του ότι έβαλε αυτός τον άλλο να απειλήσει τον πρώην εργαζόμενό του. 

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER