Σάββατο, 27 Μαϊος 2023 08:44

Μεσσηνία: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Καλλιρρόης

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Καλλιρρόης

  

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του προέδρου της Κοινότητας Καλλιρρόης και 8 κατοίκων της περιοχής (εκπρόσωποι συλλόγων και της Επιτροπής Αγώνα) κατά της “Περιβαλλοντικής Πελοποννήσου” - διαχειρίστριας εταιρείας της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη λειτουργία της μονάδας, για την έκδοση προσωρινής διαταγής, συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο.

Τα 9 άτομα από την περιοχή της Καλλιρρόης ζητούν, μεταξύ άλλων, με την αίτησή τους “να σταματήσουν την παραβατική συμπεριφορά τους εις βάρος μας και εις βάρος του περιβάλλοντος και της ασφάλειας των συγκοινωνιών και ιδιαιτέρως όπως διαταχθεί από το Δικαστήριο η άμεση διακοπή της εναπόθεσης απορριμμάτων που διενεργούν οι καθ’ ων ανεξέλεγκτα και χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις και πιστοποιήσεις και με κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στην επίδικη εγκατάσταση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην Καλλιρρόη”.

Με την προσωρινή διαταγή ζητούν να σταματήσει κάθε ενέργεια για την αποδοχή απορριμμάτων στη ΜΕΑ και τον ΧΥΤΥ μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση.

Μεθαύριο Δευτέρα το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την προσωρινή διαταγή και να προσδιορίσει τη συζήτηση της κύριας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

Τις απόψεις τους κατέθεσαν οι δικηγόροι των κατοίκων, της διαχειρίστριας εταιρείας, της Περιφέρειας και το ΦΟΔΣΑ, ενώ παρέμβαση υπέρ της αίτησης των κατοίκων έκανε ο δικηγόρος του Δήμου Οιχαλίας, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συζήτηση παρέστησαν η δήμαρχος Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετοί κάτοικοι της Καλλιρρόης και της ευρύτερης περιοχής.

Γ.Σ.


NEWSLETTER