Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015 15:07

Παραιτείται από την έφεση ο Βασίλης Βαρελάς

Παραιτείται από την έφεση ο Βασίλης Βαρελάς

Την απόφαση του Βασίλη Βαρελά να παραιτηθεί από την έφεση, η οποία επρόκειτο να εκδικασθεί την προσεχή Τρίτη από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας έκανε γνωστή ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Ιωάννης Λαλιάς μέσα από σχετική ανακοίνωση εξηγώντας παράλληλα τους λόγους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου "Ιωάννου Α. Λαλιά και Συνεργατών": 

"Μου ανατέθηκε η υπεράσπιση του Βασίλη Βαρελά ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Καλαμάτας στις 24/3/2015 για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του άτυχου Αλβανού και του γιού του, που έγινε τον  Νοέμβριο του 2011.

Τον Βασίλη Βαρελά τον υπερασπίζομαι πεπεισμένος για την αθωότητά του, προβάλλοντας νομικούς και ουσιαστικούς ισχυρισμούς νομολογιακά αποδεκτούς.

Το Δικαστήριο, καταδίκασε πρωτόδικα τον κατηγορούμενο σε ποινή δις ισόβια και 37 έτη χωρίς ελαφρυντικά και παρά την πασιφανή αθωότητά του.

Επειδή είναι σφόδρα πιθανή η επανάληψη μίας τέτοιας ποινής απέναντι σε έναν αθώο και καρκινοπαθή κατηγορούμενο ο Βασίλης Βαρελάς δηλώνει την παραίτησή του από την έφεση που συζητείται στις 24/4/2015 στο Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας, με μοναδικό σκοπό να αφυπνίσει τους Ανεξάρτητους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης, οι οποίοι δεν λειτουργούν υπό τον φόβο των εντυπώσεων και της κοινής γνώμης, αλλά ενδιαφέρονται για την δίκαιη κρίση των ανθρώπων στα δικαστήρια.

Στην υπόθεση Βαρελά έχει καταργηθεί η νομική, δικαστηριακή και κοινή λογική.

Εύχομαι και ελπίζω να βρεθούν 5 θαρραλέοι δικαστές και να αντιμετωπίσουν με δικαιοσύνη τους υπόλοιπους κατηγορούμενους".