Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015 08:02

Ισόβια στους δίδυμους και 179 χρόνια στους άλλους 15 - για διακίνηση ναρκωτικών σε Μεσσηνία, Ηλεία και Αρκαδία

Σε ισόβια δεσμά καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 50χρονοι δίδυμοι αδελφοί από τη Μεσσήνη, ως ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς σε στέκια ναρκομανών στη Μεσσηνία, τον Πύργο Ηλείας και την Τρίπολη.

Ο συντοπίτης τους 67χρονος απόστρατος αστυνομικός και 6 ακόμα μέλη της οργάνωσης από τους συνολικά 17 κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε πολυετείς καθείρξεις. Αλλοι 6 ακόμα κατηγορούμενοι από τους 17 καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 6 έως 10 χρόνια, κι ένα μέλος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης, ενώ σε ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε και ένας χρήστης από τη Φοινικούντα, ο οποίος δεν ήταν μέλος της εγκληματικής ομάδας.  

ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ

Οι δίδυμοι αδελφοί Α.Τ. και Γ.Τ. κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνησης ναρκωτικών κατ' επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος από τη δραστηριότητά τους αυτή άνω των 75.000 ευρώ. Καταδικάστηκαν σε ισόβια και 5 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ ο καθένας τους. Από το δικαστήριο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία για τους δίδυμους αδελφούς το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, ενώ αθωώθηκαν για την κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο 67χρονος απόστρατος αστυνομικός Στ.Ψ. καταδικάστηκε σε 21 χρόνια και 6 μήνες και χρηματική ποινή 100.500 ευρώ, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής, καθώς και για κατοχή πυρομαχικών.

Ο 36χρονος Καλαματιανός ξενοδοχειακός υπάλληλος Γ.Σ. κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής. Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη, με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και όρο την εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ο 49χρονος πρώην δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Μεσσήνης Π.Π. κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής. Καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη, με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ο 23χρονος Νησιώτης Θ.Φ. κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής, ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της παροχής πληροφοριών. Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη, με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ο 28χρονος τσιγγάνος Δ.Κ. που διαμένει στον καταυλισμό Παμίσου καταδικάστηκε ως τοξικομανής σε 7 χρόνια κάθειρξη, με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση γιατί παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής. 

Ο 62χρονος Νησιώτης Η.Κ. κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής. Ηταν ο ένας από τους δύο αποθηκάριους της οργάνωσης. Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη, με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. 

Ο 58χρονος Νησιώτης Θ.Κ. καταδικάστηκε ως υπότροπος σε 19 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής. 

Ο 48χρονος Π.Κ. από την Ανάληψη κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής. Καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.

Ο 60χρονος Νησιώτης Π.Κ. καταδικάστηκε ως υπότροπος σε 19 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση γιατί πάσχει από ανίατη αρρώστια, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής.

Ο 45χρονος δημοτικός υπάλληλος από την Πύλο Π.Τζ. κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής. Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση, με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. 

Ο 58χρονος Νησιώτης καταστηματάρχης Γ.Γ., γνωστός για την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής. Ηταν ο ένας από τους δύο αποθηκάριους της οργάνωσης. Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη, με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Ο 42χρονος Νησιώτης Δ.Π. κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής. Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.

Ο 43χρονος Γ.Γ. από την Ανάληψη καταδικάστηκε ως καθ' έξη υπότροπος σε 19 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής. 

Ο 33χρονος Αλβανός Σ.Ε. κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής. Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.

Ο Β.Χ. από τη Φοινικούντα καταδικάστηκε ως τοξικομανής για πλημμέλημα σε φυλάκιση 3 ετών, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.