Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 14:54

Ξεκίνησε η δίκη για τη διακίνηση ηρωίνης στην Αγία Τριάδα

Δεν έχουν σχέση με εμπόριο ηρωίνης, υποστήριξαν χθες οι κατηγορούμενοι της οικογένειας των τσιγγάνων, που έκαναν διακίνηση ναρκωτικών στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας. Είναι η μία από τις δύο φερόμενες ως εγκληματικές ομάδες που εξάρθρωσε πέρυσι τον Απρίλιο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Χθες όταν ξεκινούσε η εκδίκαση της υπόθεσης, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε να πουν ποια είναι η θέση τους και διά μέσου των συνηγόρων τους οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι είναι και οι ίδιοι χρήστες ναρκωτικών και για να εξασφαλίσουν τη δόση τους έδιναν σε άλλους. 

Πρόκειται για την έτερη οικογένεια τσιγγάνων που δρούσε στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, ανταγωνιστικά με την άλλη οικογένεια η οποία δικάστηκε και καταδικάστηκε πρόσφατα για εμπόριο ηρωίνης. Μεταξύ των συνολικά 16 κατηγορούμενων, εκτός από τα μέλη της τσιγγάνικης οικογένειας, είναι και η Αθηναία η οποία είχε συλληφθεί στα Αρφαρά να μεταφέρει πέρυσι το Μάρτιο 10.000 δόσεις ηρωίνης για λογαριασμό της οικογένειας, καθώς και 8 σεσημασμένοι για ναρκωτικά, οι οποίοι ψώνιζαν και έσπρωχναν στους ναρκομανείς την ηρωίνη.

Χθες στη δίκη, που θα συνεχιστεί αύριο με την ακρόαση των συνομιλιών που είχε καταγράψει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών από τα τέλη Ιανουαρίου έως τις αρχές Απριλίου του 2015, κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες αστυνομικοί. Ο ένας από αυτούς απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου είπε ότι οι τσιγγάνοι δεν είχαν κανέναν ηθικό φραγμό και δεν δίσταζαν να στέλνουν τα ναρκωτικά με μικρά παιδιά για να τα παραδώσουν και να πληρωθούν. 

 

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Σε αυτή τη δίκη οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά 16 και φερόμενοι ως αρχηγοί είναι ένας 27χρονος και ο 58χρονος πατέρας του. Στην "οικογενειακή επιχείρηση" κατηγορούνται επίσης ότι συμμετείχαν η 56χρονη μάνα του φερόμενου ως αρχηγού και αδελφή του 42χρονου κατηγορούμενου ως προμηθευτή τους από τα Λιόσια. Επίσης, οι δύο αδελφοί του φερόμενου ως αρχηγού, ένας 34χρονος και ένας 33χρονος, η 28χρονη σύζυγός του, καθώς και η 31χρονη σύζυγος του 33χρονου αδελφού. 

Κατηγορούμενοι είναι και οι φερόμενοι ως ντίλερ, ένας 35χρονος Αρφαραίος, ένας 53χρονος, ένας 38χρονος ο οποίος ήταν κατηγορούμενος και με την άλλη οικογένεια και ο 37χρονος αδελφός του, όλοι Καλαματιανοί, καθώς και ένας 39χρονος από τη Θουρία και ένας 33χρονος Καλαματιανός καταστηματάρχης. Επίσης ένας 44χρονος Καλαματιανός, ο οποίος επίσης ήταν κατηγορούμενος και στην άλλη δίκη με την άλλη οικογένεια, καθώς και η 40χρονη γυναίκα που είχε συλληφθεί προγενέστερα στα διόδια των Αρφαρών, όταν έφερνε από την Αθήνα στην Καλαμάτα 973 γραμμάρια μαύρης ηρωίνης, σε δύο πακέτα των 500 γραμ. και 473 γραμ., κρυμμένα στο φίλτρο του αεραγωγού της καμπίνας. Θα άφηνε τα πακέτα που κουβαλούσε με το αυτοκίνητο σε ένα σημείο στο εργοστάσιο Καρέλια και θα επέστρεφε στην Αθήνα για να πληρωθεί 300 ευρώ από το φερόμενο ως προμηθευτή της οικογένειας από τα Λιόσια.   

 

ΠΑΙΔΙΑ ΤΣΙΛΙΑΔΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς οι οποίοι κατέθεσαν χθες στη δίκη, και αυτή η οικογένεια έστελνε παιδιά για να παραδώσουν την ηρωίνη και να πληρωθούν, για να μην τους συλλάβουν οι αστυνομικοί. Οι γυναίκες τους συμμετείχαν στην "οικογενειακή επιχείρηση" μαζί με τους άντρες τους, προετοίμαζαν τα πακέτα και τα παρέδιδαν στους ντίλερ. Οπως είπαν οι αστυνομικοί, τρεις και τέσσερις φορές την ημέρα μπορεί να αγόραζε ο κάθε ντίλερ από τους τσιγγάνους στην Αγία Τριάδα. Επαιρνε τηλέφωνο τον αρχηγό ή τον 33χρονο αδελφό του και έκλειναν ραντεβού για να του παραδώσουν την ηρωίνη, ανάλογα με τα λεφτά που είχε πάνω του. Οταν την πωλούσε ξανάπαιρνε τηλέφωνο, για να κλείσει νέο ραντεβού με τους τσιγγάνους, οι οποίοι δεν έδιναν ποτέ κάτω από 5 γραμμάρια τη φορά. Το γραμμάριο κόστιζε 15 έως 20 ευρώ για να το αγοράσει ο ντίλερ και αυτός έβγαζε την προμήθειά του πωλώντας την παραπάνω στους χρήστες. 

Τα παιδιά έπαιζαν επίσης και το ρόλο του τσιλιαδόρου, γυρίζοντας με τα ποδήλατά τους τριγύρω για να βεβαιωθούν ότι κάποιο αυτοκίνητο της Δίωξης Ναρκωτικών δεν είναι εκεί κοντά. 

Στα τηλέφωνα έπαιρναν προφυλάξεις και δεν μιλούσαν με τα αληθινά τους ονόματα. Ο φερόμενος ως αρχηγός ήταν ο "Κώστας" και ο αδελφός του ο "Παναγιώτης". Την ηρωίνη την έφερναν στην Καλαμάτα για την οικογένεια κυρίως μεταφορείς, αλλά πήγαιναν και οι ίδιοι. Μάλιστα οι αστυνομικοί είπαν στις καταθέσεις τους ότι σε ένα τέτοιο ταξίδι είχαν φέρει ηρωίνη στην Καλαμάτα ο 58χρονος πατέρας με τη σύζυγό του. Αλλιώς, ο έμπορος, από τον οποίο προμηθεύονταν την ηρωίνη, τους έστελνε τα πακέτα με έναν μεταφορέα υπεράνω υποψίας, όπως η Αθηναία που έφερνε το 1 κιλό ηρωίνης στην Καλαμάτα.

Οι αστυνομικοί στη διάρκεια των ερευνών είχαν συλλάβει κάποιους οι οποίοι αγόραζαν ηρωίνη από τον καταυλισμό και οι περιπολίες είχαν ενταθεί στη γύρω περιοχή. Μετά τη σύλληψη οι αστυνομικοί άκουγαν στις συνομιλίες πώς οι συλληφθέντες την είχαν προμηθευτεί, όπως και πώς προμηθεύονταν οι δύο οικογένειες την ηρωίνη.

 

ΕΚΡΥΒΑΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το νταραβέρι με τους ντίλερ ξεκινούσε πρωί και συνεχιζόταν "καθημερινά και αδιάκοπα", μέχρι να δύσει ο ήλιος. Τότε την ηρωίνη την έκρυβαν κοντά στον καταυλισμό και οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στα χόρτα κουτί από αναψυκτικό και μέσα μια παιδική κάλτσα. Μέσα στην κάλτσα υπήρχαν 7 συσκευασίες ηρωίνης των 5 γραμμαρίων. Θαμμένες σε άλλη πλευρά του καταυλισμού, μέσα σε έναν καλαμιώνα δίπλα στο ρέμα βρήκαν σακούλες περιτυλιγμένες με εφημερίδα που περιείχαν συσκευασίες των 4,5 - 5 γραμμαρίων χωρισμένες και έτοιμες για πώληση, με συνολικό βάρος γύρω στα 40 γραμμάρια. Σημείωσαν δε πως την περίοδο που είχε συλληφθεί η Αθηναία, η οικογένεια είχε θορυβηθεί και για ένα μικρό διάστημα σταμάτησε κάθε δραστηριότητα και κάποια μέλη της μετακόμισαν μάλιστα στη Σπερχογεία -αλλά αυτή η παύση εργασιών δεν κράτησε για πολύ. 

 

Ν.Κ.