Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019 23:05

Καλαμάτα: Κατανυκτική ατμόσφαιρα στον Επιτάφιο της Υπαπαντής παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Σε κλίμα κατάνυξης έλαβε χώρα και φέτος η Ακολουθία του Επιταφίου στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Τον Μεσσήνιο Πρόεδρο υποδέχθηκε στην εκκλησία ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ενώ παρούσα ήταν και η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη. Παρών με την συνοδεία του, σε μέρος της Ακολουθίας, ήταν και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Στην συνέχεια υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής, ο κ. Παυλόπουλος ακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της Καλαμάτας, όπου προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Κατά την καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων Υπαπαντής και Αγίου Νικολάου μάλιστα ο Πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να χαιρετήσει Καλαματιανούς και να ανταλλάξουν ευχές για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου θα βρεθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας για την καθιερωμένη πλέον συνάντηση με παλιούς φίλους και συμμαθητές από την μεσσηνιακή πρωτεύουσα, θα δώσει το παρών και στην Ακολουθία της Ανάστασης ξανά στον ναό της Υπαπαντής.