Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 13:20

Ξεκίνησε η νέα κατηχητική χρονιά της Μητρόπολης Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Με τον καθιερωμένο αγιασμό από το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο ξεκίνησε την Τετάρτη η νέα κατηχητική χρονιά στο Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολης Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Επίσης, παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα δράσεων της φετινής κατηχητικής περιόδου, καθώς και των κατηχητικών βοηθημάτων από τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας, πρωτοσύγκελλο Σωτήρη Τζαϊλέα. Ο διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Μητρόπολης, πρωτοψάλτης στην εκκλησία της Υπαπαντής Κώστας Σιάχος, ενημέρωσε επίσης για το πρόγραμμα λειτουργίας της. Κεντρικός ομιλητής αυτής της πρώτης συνάντησης των ιερέων νεότητας και κατηχητών, ήταν ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς. Στην ομιλία του ανέπτυξε τον όρο κατήχηση, με βάση τη θεολογική αλλά και ευρεία έννοιά του, ενώ επεσήμανε τις ιδιαιτερότητες και το προφίλ του κατηχητού ως προσώπου.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος παρέδωσε, τέλος, στους κατηχητές και τις κατηχήτριες τα διοριστήρια γράμματα της νέας κατηχητικής χρονιάς.