Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 19:40

Τον συμπολιούχο της Αγιο Δημήτριο γιόρτασε η Κορώνη (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Τον συμπολιούχο της Αγιο Δημήτριο γιόρτασε η Κορώνη (φωτογραφίες)

Τον συμπολιούχο της Αγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη γιόρτασε χθες με λιτό και σεμνό τρόπο η πόλη της Κορώνης.

Την πανηγυρική θεία λειτουργία τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Γκουγκούνης, με τη συμμετοχή των εφημερίων της πόλης. Πλήθος πιστών, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, συνέρρευσε στον ναό, προκειμένου να συμμετάσχει στη θεία λειτουργία και να λάβει τη χάρη του εορτάζοντος αγίου. Να σημειωθεί ότι φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας, λόγω της πανδημίας.
Το “παρών” στον εορτασμό έδωσαν ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι αντιδήμαρχοι Διονύσιος Αγγελόπουλος και Δημήτριος Σιψάς, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Καφαντάρης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο περιφερειακός σύμβουλος - πρώην βουλευτής Θανάσης Πετράκος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης.
Ο δήμαρχος Π. Καρβέλας σε δήλωσή του παρατήρησε ότι “η Κορώνη εορτάζει σύμπασα τον Αγιο Δημήτριο, τιμώντας τον βίο και το μαρτύριό του. Ας παραδειγματιστούμε όλοι από την πίστη και τη θυσία του αγίου και ας ικετεύσουμε να χαρίζει σε όλο τον κόσμο υγεία και να πρεσβεύει για την γρήγορη απαλλαγή μας από τη δοκιμασία της πανδημίας. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας”.


NEWSLETTER