Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 20:04

Εορτασμός της Αγίας Κυριακής στο Ζευγολατιό

Γράφτηκε από την
Εορτασμός της Αγίας Κυριακής στο Ζευγολατιό

 

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε χθες, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στη μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ναός της Κοινότητας Ζευγολατιού.

Το πρωί τελέσθηκε ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελλου της μητρόπολης - αρχιμανδρίτη Φιλίππου Χαμαργιά, πλαισιωμένου από τον αρχιερατικό επίτροπο Μελιγαλά πρωτοπρεσβύτερο Στέφανο Καραγιάννη, τον εφημέριο του Ζευγολατιού πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Βλαχονικολό και πολλών εκ των εφημερίων των Αρχιερατικών Περιφερειών Μελιγαλά και Διαβολιτσίου.

Στη λειτουργία παρέστησαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, η δήμαρχος Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς και οι τέως δήμαρχοι Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος και Φίλιππος Μπάμης.

Κηρύττοντας τον θείο λόγο ο πρωτοσύγκελλος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της τιμωμένης Αγίας Κυριακής, τονίζοντας το όνομά της, που σημαίνει “αφιερωμένη στον Κύριο”, υπενθυμίζοντας την υποχρέωσή μας απέναντι στον Θεό να του αφιερώνουμε τη ζωή μας μέσα από τον ίδιο τον τρόπο ζωής μας.


NEWSLETTER