Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 16:27

Η Καλαμάτα τίμησε τον προστάτη των ναυτικών Αγιο Νικόλαο (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Η Καλαμάτα τίμησε τον προστάτη των ναυτικών Αγιο Νικόλαο (φωτογραφίες)

 

Με λαμπρότητα και κατάνυξη, εορτάστηκε στην παραθαλάσσια Καλαμάτα η μνήμη του Προστάτη των Ναυτικών Αγίου Νικο­λάου Επισκόπου Μύρων τῆς Λυκίας του Θαυματουργού.

 

Κέντρο του εορτασμού, ο περικαλής ομώνυμος Ναός στο κέντρο της πόλης. Την πανηγυρική θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Πόλης.

Στο Κήρυγμά του ο κ. Θεόκτιστος, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στο βίο καί τις αρετές του Αγίου Νικολάου, τη σοφία, την πίστη καί την απλότητα, τονίζοντας ότι μιμούμενοι τον Άγιο, θά πρέπει να κατακτήσουμε και μείς τις αρετές του, έχοντάς τον ως πρότυπο στη καθημερινή μας ζωή.

Με το πέρας της θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Δοξολο­γία, για υγεία και ενίσχυση του Προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, το οποίο τίμησε τον Προστάτη του.

Τέλος, ο Προϊστάμενος τοῦ Ναοῦ Αρχιμανδρίτης Φίλιπ­πος Χαμαργιᾶς, ευχαρίστησε για την τιμητική τους παρουσία, τον Επίσκοπο Ανδρούσης, τους προσελθόντας Ιερείς, τις Αρχές τοῦ τόπου, αλλά και το πλήθος των πιστών που κατέκλεισαν τον εορτάζοντα Ναό καθόλη τη διάρκεια του διημέρου, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο Προστάτη σαν τον Άγιο Νικόλαο χρειαζό­μαστε στις δύσκολες μέρες δοκιμασίας που διανύουμε.

Στη θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Κα­λα­μά­τας Παν. Νίκας, ο Πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, Αντιδήμαρχοι, Δη­μο­τικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και Εκπρόσωποι των Στρατιωτι­κών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός


NEWSLETTER