Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 11:13

Μητρόπολη Μεσσηνίας: Ο Επιτάφιος της Παναγίας στα Λέικα

Μητρόπολη Μεσσηνίας: Ο Επιτάφιος της Παναγίας στα Λέικα

Με την παρουσία πλήθους πιστών, από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, τιμήθηκε η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ομώνυμο ναό στα Λέικα.

Το απόγευμα ανήμερα της γιορτής, τελέσθηκε ο μεθέορτος εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελλου της μητρόπολης Μεσσηνίας - αρχιμανδρίτη Φιλίππου Χαμαργιά, τον οποίο πλαισίωναν κληρικοί της Καλαμάτας.

Πριν το τέλος του εσπερινού εψάλλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας και στη συνέχεια λιτανεύθηκε το ιερό κουβούκλιο του Επιταφίου, με τη συνοδεία του κλήρου και πιστών, παρουσία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου  και πολλών δημοτικών συμβούλων.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο πατέρας Φίλιππος τόνισε πως “η Παναγία μας δίνει ένα μήνυμα μέσα από την σημερινή εορτή της Κοιμήσεως Της. Ότι δεν μας εγκαταλείπει και συνεχίζει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης στη ζωή μας”.

Τέλος, μετέφερε τις ευχές του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους άρχοντες για την παρουσία τους και συνεχάρη τον εφημέριο της ενορίας πατέρα Γεώργιο Κωνσταντόπουλο για την άψογη διοργάνωση της γιορτής.